tisdag 10 april 2012

Efter 2011/2012 med HK Eskil

Nu har det blivit dags att summera säsongen med tränare Stefan Karlsson i seriens bästa lag - HK Eskil.


Er målsättning var att knipa någon av topp-3 platserna. Nu tog ni självaste förstaplatsen så ni borde vara rätt nöjda. Finns det något att klaga på för er del på den här säsongen?
- Nej! Vi är väldigt nöjda med våran säsong och vi genomförde den som vi hoppats på.

Vilka spelare kunde ni har fått ut mer av sett till hela säsongen?
- Tycker alla gjorde en bra säsong och drog sitt strå till stacken på sitt sätt. Men tror nog varje spelare skulle kunnat klämt ut ännu mer om det hade behövts.

Bästa matchen ni gjorde?
- Svårt att plocka ut just en match. Tycker vi har ett flertal bra matcher. Ricoh HK hemma, HK Country hemma, RP IF Linköping borta och när vi mosar er här hemma gör vi en okej insats också. Vet inte om ni kommer ihåg den matchen? Hehe...

Haha, den minns vi inte. Sämsta matchen ni gjorde?
- Vår sämsta match vi gjorde under säsongen var mot Tyresö IF borta i seriepremiären. Vi hade haft sjukstuga i laget inför den matchen och inte kunnat genomföra en normal träning på tre veckor. Som följd hade vi mängder av tekniska fel, dåliga avslut och felbeslut i matchen. Så det var vår sämsta insats under säsongen.

Spelare som lämnar laget?
- Det är klart att Markus Stegefelt lämnar för Alingsås HK och att Rasmus Nilsson lämnar för Önnereds HK.

Spelare som tillkommer?
- Vi har börjat kollat på lite nya spelare som vi skulle vilja ha in. Men först är arbetet att behålla truppen från i år intakt.

Spelare som blev det där utropstecknet?
- Tycker att våra unga V6:or Niklas Larsson och Ludvig Öhhbom är våra utropstecken efter den här säsongen. Hur de kom in och tog väldigt stort ansvar när Christian Knutsen gick sönder. Och levererade direkt på den här nivån!

Är ni ledare nöjda med er egna prestation?
- Självfallet tycker vi att vi gjorde en bra prestation genom att lotsa laget till serieseger. Sen finns det saker som man gjort bra och mindre bra. Men det är saker man får jobba med för att utveckla dels mig själv och ledarteamet runtomkring. För att vi ska utveckla spelarna så måste vi samtidigt vilja utveckla oss själva på alla plan.

Blir ledarstaben kvar?
- Vi får se vad som händer. Vi för diskussioner med klubben för tillfället.

Vem/vilka har utvecklats mest i ert lag?
- Som jag nämnde tidigare har de bägge V6:orna Niklas Larsson och Ludvig Öhrbom utvecklats mycket. Men även målvakten Anton Ydrefors. Han har tagit klivet och blivit en fullfjädrad målvakt på den här nivån. Så det är väl framförallt dessa tre spelare som tagit störst kliv.

Vad har fungerat bra respektive dåligt genom säsongen?
- Tycker hela säsongen har flytit på perfekt faktiskt. Spelet, träningar, förutsättningar runtomkring och så vidare. Så jag har inte mycket att klaga på där.

Bästa matcharrangemang?
- Tycker att Ricoh HK hade ett bra arrangemang faktiskt. Är lite sjukt med ett Stockholmslag som ens har folk på läktaren under matcherna. Så de har någonting på gång och hoppas bara att det håller. Och att det inte är någon 2-årsgrej och sen att allt rasar ihop, som så många andra satsningar i Stockholm. Sen är ert arrangemang i Nypan alltid trevligt att komma till med mycket folk och drag kring handbollen. Skulle vara skoj om det var sådant drag i fler hallar i handbolls-Sverige!

Hur ser planerna ut för nästa säsong?
- Vi spelar i Allsvenskan!

Ja, ni gör ju det. När börjar försäsongen och vad händer innan dess?
- Just nu så har vi tagit uppehåll och försäsongen kommer vi starta upp 30 april.

Ta ut ett All Star Team för hela säsongen!

Målvakt: Alexander Rosén, RP IF Linköping. I mina ögon den bästa målvakten i serien. Bra teknik och bra blick för spelet.

V6: Mattias Landgraff, Tyresö IF. Bra i läget, snabb och bra straffskytt.

M6: Roger Järeholm, Ricoh HK. Sjukt gammal och sjukt bra. Har allt en bra M6:a ska ha.

H6: Kim Karlsson, HK Eskil. Bra i läget, vinnarskalle och grym kontringsspelare.

V9: Petter Holmberg, Ricoh HK. För bra för att lämna utanför ett All Star Team. Sen har ingen V9:a i mina ögon varit så pass bra att de når Petters klass!

M9: Daniel Adolfsson, HK Eskil. Bra tvåvägsspelare, massor av hjärta och kapten i seriens bästa lag säger de mesta.

H9: Alexander Karlsson, HK Eskil. Grym skytt, målgörare och bäst när det gäller!

Tränare: Då tar jag ut mig själv! Med mest gjorda och näst minst insläppta lyckades jag få ihop det bra. Plus att en tabell aldrig ljuger.


Har du följt Treijner & Söderberg? Vad har i sådana fall varit den mest intressanta läsningen?
- Japp! Ni har nog haft många läsare från vårt lag och det är kul att det skrivs så mycket om serien som det gjorts. Tycker allt från intervjuer och statistik varit väldigt läsvärt. Fortsätt med det fantastiska arbetet ni gjort!

Hur kommer ni och Ricoh HK, om de går upp, att hävda sig i Allsvenskan om trupperna är desamma som i år?
- Tror vi skulle bli ett lag runt plats 8 och Ricoh HK likaså med sin rutin.

Hur kommer Strömnäs GIF och Täby HBK/Sollentuna, om de åker ur, att klara sig i division 2 om de får behålla samma trupp?
- Har inte så bra koll på division 2 men övre halvan i tabellerna tror jag definitivt.

Bästa spelaren i division 1 norra?
- Så svårt att peka ut någon speciell som bästa spelaren. Finns många otroligt begåvade handbollsspelare i den här serien. Men säger våran egen H9:a Alexander Karlsson.

Bästa domarparet ni hade under säsongen?
- Kan jag ej svara på. Har för dålig koll på vad domarna heter. Men de matcher de inte märkts har väl varit de bästa paren.

Vilket av era mål har fastnat på näthinnan? Vem gjorde det, mot vilka och hur såg det ut?
- Det var vår V6:a Ludvig Öhrbom mot Täby HBK borta. Det kändes som han var ute på parkeringen när han satte en knorr som var av "Abalo-klass".

Säsongens skandal?
- Domarparet (Mattias Karlsson och Johannes Eklund, reds anm) i matchen mot Ricoh HK borta. Tror vi, Ricoh HK och varenda en som var i Sjöstadshallen kan hålla med om det.

Säsongens skönaste upplevelse?
- Slutsignalen mot RP IF Linköping hemma när vi säkrade seriesegern samt när första skumpakorken sköts iväg. Och det var inte den sista den kvällen.

Välj en spelare från ett annat lag i serien du helst skulle vilja ha i ditt lag?
- Petter Holmberg i Ricoh HK.

Man brukar säga att tabellen inte ljuger. Kan ni hitta något/några lag som borde hamnat annorlunda?
- Tabellen ljuger inte som sagt. Tycker det är lite konstigt att inte Strömnäs GIF tog någon vinst. Tyckte de var ett okej handbollslag.

Inga kommentarer: