söndag 29 april 2012

Efter 2011/2012 med Ricoh HK

Stockholmslaget Ricoh HK gjorde den bästa resan av alla lagen den gångna säsongen - i dubbel bemärkelse. Laget verkade uträknat i halvtid men där hände något och de vände på steken och vann resterande 11 matcher i serien, slutade på en andraplats och vann sedan i de bägge kvalstegen och tog steget upp till Allsvenskan. Den andra delen av resan är självklart deras läckra flygresor samt resorna på E4:an i deras lyxkonferenslokal på hjul. Dessutom klippte laget till och höjde sina matcharrangemang avsevärt under säsongen. Nu är det bara att önska lycka till i Allsvenskan nästa säsong och det ska bli oerhört intressant att följa laget framöver. Bloggen har fått ett gäng sköna svar från tränaren Tomas Moberg.



Er målsättning var att vinna alla matcher samt behålla den oerhörda stämningen ni haft i klubben sedan starten 2007. Ni vann inte alla matcherna men ni gick upp i Allsvenskan. Vad har du att säga om säsongen?
- Som avslutningen blev får jag nog säga att det var en ganska bra säsong. Målet var att vinna, vi blev tvåa och vi gick upp i Allsvenskan. Med beröm godkänt får jag nog säga.

Finns det några spelare ni kunde fått ut mer av sett till hela säsongen?
- Tycker vi fått ut det mesta av de flesta.  

Bästa matchen ni gjorde?
- Sista matchen mot IFK Ystad i kvalet, solklart. Då fick vi äntligen ihop det efter att egentligen spelat rätt risigt anfallsspel under hela kvalet. Vi vann när det gällde som mest och alla spelare levererade som de lovade att göra inför matchen.

Sämsta matchen ni gjorde?
- Efter matchen mot IK Cyrus hemma i höstas ville man ju strypa sig själv. Så. Jävla. Dåligt. Det var årets bottennapp men också en bra väckarklocka för oss som lag. Ville vi vara ett mittenlag eller topplag? Därefter började vi träna lite bättre och resultaten började sen sakteliga gå vår väg.

Spelare som lämnar laget?
- Säkert några som lämnar men det tar Slangen och Sportchefen hand om.

Spelare som tillkommer?
- Säkert några som tillkommer men det tar Slangen och Sportchefen hand om.

Spelare som blev det där utropstecknet?
- Tycker alla spelare har presterat väl utefter sina förutsättningar och det vara inga direkta utropstecken eller överraskningar som jag kan komma på.

Är ni ledare nöjda med er egna prestation?
- Vi ledare är såklart nöjda med resultatet. Det är det viktiga. Sen har vi som lag haft det rätt roligt på vägen mot målet också. Tror även spelarna håller med om det.

Tomas Moberg, tränare i Ricoh HK.












Blir ledarstaben kvar?
- En fråga som Slangen och Sportchefen ansvarar för.

Vem/vilka har utvecklats mest i ert lag?
- Svårt att undvika Svarte-Petter (Petter Holmberg, reds anm) här. Han var bra förra säsongen i HK Tyrold också, men så bra som han varit nu i slutet av serien och i kvalet, var en ren fröjd att se. Han är extremt bra. För att undvika eventuella onödiga samtal från elitserieklubbar har vi precis kontrakterat honom på tio år och satt en prislapp på 15 miljoner USD.

Vad har ni utvecklat mest som lag under säsongen?
- Försvarsspelet.

Vad har fungerat bra respektive dåligt genom säsongen?
- Vårsäsongen var strålande, hösten var väl lite sådär kan man väl säga. När det gäller lagsammanhållning kan det inte finnas något lag i Sverige som är bättre på det än vi. Det är nog den främsta anledningen till att vi tog steget upp.

Bästa matcharrangemang?
- Våra arrangemang i kvalet var en ren fröjd. Fullt med folk på läktaren och det fördes ett jäkla liv. Trevligt i Nypan också när jag ett tag trodde att jag kommit till Anfield Road.

Hur ser planerna ut för nästa säsong?
- En fråga som Slangen och Sportchefen ansvarar för.

Eftersom ni bara tränar två dagar i veckan undrar jag förstås hur ni gör med försäsongsträning, hur mycket och vad kör ni där?
- Folk behöver ledigt nu. De behöver ledigt för att kunna vila sargade kroppar och de behöver ledigt för att kunna träna på egen hand. Sen ses vi i början av augusti och kör skiten ur oss. Det är min teori. Det är bättre att du får ett bättre kok stryk på en gång än att du blir långsamt torterad. Så, nej, vi kommer inte påbörja någon kollektiv försäsong på den här sidan av halvåret.

Ta ut ett All Star Team för hela säsongen!
- Jag och namn igen då. Kommer ju inte ihåg några namn på spelare...

Hur ska jag kunna välja mellan våra målvakter? Kommer inte ut något gott av det beslutet så jag tar Bandana-mannen (Tobias Olsson, reds anm) från HK Eskil. Det bär mig emot att välja någon som springer runt med ett större tygstycke på huvudet och som rimligtvis borde höra hemma som säsongsarbetare i franska alperna eller som innebandyspelare i Balrog. Men bra är han, det ska han ha.

V6: Småbyxan (Johan Henricsson, reds anm), Ricoh HK.

V9: Andreas Fuxborg, Sollentuna HK.

M9: Markus Berg Loen eller Simon Karlsson. Måste jag välja? Fan! Då tar jag Simon.

H9: Svarte-Petter (Petter Holmberg, reds anm), Ricoh HK.

M6: Tumba-Tarzan (Roger Järeholm, reds anm), Ricoh HK.

H6: Samurajen (Fredrik Blanck, reds anm), Ricoh HK.

Tränare: Jag tar Vestis (Rolf Vestberg, reds anm) i HK Silwing/Troja. Trots att jag har och har haft mina åsikter om dem som lag så var det faktiskt han som var en starkt bidragande orsak till att de vann mot Tyresö IF borta. Han coachade bra i avgörande delar av matchen vilket hjälpte oss ordentligt för att kunna knipa andraplatsen i serien. Så, stort tack för det, Vestis. Här har du hummern!

Har du följt Treijner & Söderberg? Vad har i sådana fall varit den mest intressanta läsningen?
- Självklart har jag följt den, det mesta är utmärkt läsning!

Hur kommer HK Eskil och ni att hävda er i Allsvenskan om ni får behålla samma trupp?
- Det kommer säkerligen gå alldeles utmärkt tror jag.

Hur kommer Strömnäs GIF, Täby HBK och Sollentuna HK att klara sig i division 2 om de får behålla samma trupp?
- Har inte den blekaste.

Bästa spelaren i division 1 norra?
- Tumba-Tarzan.

Bästa domarparet ni hade under säsongen?
- Det kvinnliga domarparet (Natasha Engberg och Alexandra Siewert Delle, reds anm) som vi hade nån gång i Tyresöhallen.

Vilket av era mål har fastnat på näthinnan? Vem gjorde det, mot vilka och hur såg det ut?
- Svarte-Petter har haft några vassa avslut, men jag måste nog ändå utse Tumba-Tarzans mot IFK Ystad senast. Se nedan.

Säsongens skönaste upplevelse?
- Tror jag drar till med när vi vann tredje avgörande matchen mot IFK Ystad och när vi gick upp i Allsvenskan. När Järeholm, trängd av tre försvarare, i luften fångade ett utkast från Karelin (Martin Norrbom, reds anm) i offensiv målgård och hängde dit den. Det målet är bland det sjukaste jag sett. Tämligen avgörande var det också eftersom matchen var helt jämn då. Får ståpäls när jag skriver om det nu.

Säsongens skandal?
- Domarna (Mattias Karlsson och Johannes Eklund, reds anm) vi hade mot HK Eskil. De var inte bara dåliga, de kunde inte ens de elementära av regler. Domarkontrollanten gick in och bröt matchen för att det höll på att bli uppror. Det var ren parodi. Ska också sägas att vi vann den matchen så jag piper inte för att jag är en dålig förlorare den här gången.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad är det som gör att man inte unnar RICOH framgång. Måste va deras arroganta uttalanden hoppas dom blir genomskådade snart.