måndag 16 april 2012

Nya spelare på besök

På måndagsträningen var det full fart under matchträningen både på planen och på läktaren. Det var nämligen ett par nya spelare och några nygamla på besök och på läktaren var det full bevakning från bloggen, lokalsporten.se och SN.

Med nygamla spelare menar jag bröderna Asp där Andréas fanns med under uppvärmningen och några andra moment och Hampus hela passet. Från deras Caperiotumba var även H9:an Emil Koplimaa med. Och sen var också årets skyttekung i division 1 norra, Simon Karlsson från Strömnäs GIF, på plats. Utöver dessa var även målvakten Daniel Andersson med för andra gången. Den gångna säsongen tillhörde han Trelleborg HBK i Allsvenskan.

För egen del kliade det ordentligt i fingrarna där jag satt på första parkett med en java i näven. Fast jag hade gott sällskap av "Stugan" och Stefan Germerud vid min sida. På planen visades en härlig kamp och vilja. Det bjöds även på en hel del riktigt fina prestationer.

Efter träningen började jag pumpa de nya killarna på en massa information men passade även på att berätta om draget kring handbollen i staden. Jag svepte armen mot den ena tomma läktaren och förklarade för Simon att vi nästan hade 600 personer på läktaren i vår sista hemmamatch. Den som var helt obetydelselös. Och Andréas Asp stod bredvid och snappade blixtsnabbt upp min felsägning:

- Haha, är du säker på att det var en obetydelselös match?

Så Simon fick direkt lära sig att den här föreningen gillar felsägningar. När vi sedan kom ner för lite fika i foajén skojade jag och några till om dessa felsägningar. Daniel Andersson frågade intresserat vad vi pratade och skrattade om. Emil Persson menade att Daniel går säker där eftersom ingen ändå förstår hans skånska så han kommer inte åka dit på några felsägningar. Men bara någon minut senare, när jag förhörde Daniel om hans handbollskarriär, åkte han också dit på en.

- Då gick jag i nian på gymnasiet, hur gammal är man då?

Apropå felsägningar så tog Andréas Asp en fika med Sikeå SK:s målvakt Milad Farshid här för ett par veckor sedan. Milad är en riktig mästare i denna genre, så även denna gång:

- Jag ska jobba som ingenjör i Norge. För det får man 250% i risktillägg om man jobbar på ett oljefat.

Simon Karlsson drog också en befogad fråga till mig:

- Hur mycket tid lägger du ner på bloggen?

Svårt att uppskatta men det blir ju några timmar som ni kanske kan förstå. Jag pratade också klubbyten med Daniel Andersson. Han fyller snart 22 år och han har redan hunnit representera 7 olika klubbar.

Ålder - Klubb
7 år - Stavstens IF
15 år - H43
16 år - IFK Trelleborg
17 år - Redbergslids IK
18 år - BK Heid
19 år - MTV Vorsfelde
21 år - Trelleborg HBK
22 år - IFK Nyköping eller storsatsande Westermalms IF HK i division 5? 

- Jag är lite av en handbollsvagabond, förklarade Andersson alla sina klubbyten med ett skratt. Och även Koplimaa var på ett bra humör eftersom han tidigare under dagen slapp betala notan hos tandläkaren. En garantigrej tydligen.

Hampus Asp förklarade också att han var ordentlig orolig för mig på måndag morgon.

- Bloggen hade inte uppdaterats när jag kollade på morgonen. Jag trodde du hade dött eller nåt.

Men han tyckte det var lugnande att få se mig senare på kvällen. Och bloggen skulle faktiskt ha publicerat en intervju där på morgonen men det hade uppenbarligen strulat på något sätt. Intervjun kommer istället tisdag morgon.

Jag hade en riktigt trevlig kväll i Nypans Sporthall ikväll. Ett riktigt skönt gäng som var på besök. 

Här kan ni kolla in lokalsporten.se och deras videointervju från träningen.

3 kommentarer:

Brejding sa...

obetydelselös match?

Det måste betyda att den var jävligt viktig, eller???

Brejding sa...

obetydelselös match?

Det måste betyda att den var jävligt viktig, eller???

Söderberg sa...

Jag ville väl mest framhäva att vi inte hade något som helst att spela för mot Sollentuna HK med två omgångar kvar. En betydelselös match hade väl mer kommit till sin rätta här. ;-)