måndag 16 april 2012

Nyberg om Täby HBK:s kvalförslut

Det står nu klart att Täby HBK åkte ner i division 2 efter att Mantorps IF HF vunnit i två raka matcher. Bloggen har snackat med Täby HBK:s tränare Mats Nyberg.

Inget roligt slut för er efter två klara förluster. Var motståndarna så mycket bättre?
- De var klart bättre rakt igenom dessa två matcher, allt från målvakt till tränare, publik och arrangemang. Tyvärr så fick vi återigen en bedrövlig start, 1-6 efter 13 minuter och fick jaga hela matchen. Det gjorde att vi chansade mycket i andra halvlek vilket gjorde att siffrorna drog iväg igen. De spelade ett aggressivt försvarsspel, väldigt man mot man baserat, som betalade sig i dessa matcher.

Några spelare i ert lag som inte kom upp i normal standard?
- Tyckte inte att någon av de tongivande spelarna var så bra som de behövde vara, men det var ju motståndarna som inte tillät dem att vara bättre. Kändes dock som orutinen från den här typen av matcher lyste igenom och de flesta spelarna tog ett halvt steg tillbaka istället för att stiga fram. Mantorp vann de flesta man mot man kamper och då vinner man inga tuffa handbollsmatcher.

Mats Nyberg.

Någon som förtjänar extra beröm efter den här matchen?
- Egentligen ingen och samtidigt alla. Killarna kämpade föredömligt hela matchen trots att det mesta gick emot och de ska de ha en stor eloge för. Olle Bristedt var väl den hos oss som var bäst offensivt, speciellt i andra halvlek.

Någon spelare hos motståndarna som ni hade särskilt svårt för?
- Försvarsspelet och deras målvakt hade vi svårt för, sedan gjorde de mål rätt lätt när vi chansade.

Vad händer nu förutom att det blir spel i division 2? Blir ledarstaben kvar?
- Att det blir division 2 är ju helt klart, trodde inte det faktumet skulle vara klart redan nu. Vad som händer är för tidigt att säga men troligen finns det spelare som tittar uppåt i seriesystet snarare än neråt. Inget klart på ledarsidan.

Nu förlängdes säsongen med någon vecka. Drar försäsongen igång här i början av maj ändå?
- Vi har en vecka kvar på säsongen då Stockholms juniorslutspel går av stapeln i helgen och alla spelare utom en får spela där. Sedan blir det ett uppehåll, hur länge vet jag inte nu.

Inga kommentarer: