söndag 1 april 2012

IF Hallby värvar en bloggande H6:a

Okej, nu är det lika bra att gå ut med detta för jag har hållit detta hemligt länge nog nu. Jag tar och kopierar pressmeddelandet:

IF Hallbys avgående tränare Tobias Nordendorph gjorde tidigare i vintras klart med en värvning av IFK Nyköpings H6:a och bloggare Rickard Söderberg. Kontraktet är på 1+1 år.

- Det känns helt fantastiskt att få den här chansen. Att blogga och spela handboll är det bästa jag vet, säger Söderberg.

Söderberg har tillsammans med målvakten Per Treijner haft bloggen Treijner & Söderberg sedan 15 oktober 2010. Efter en månads bloggande blev den utsedd till Sveriges bästa handbollsblogg av AOH.

- Väldigt överraskande men fantastiskt roligt. Det tog verkligen fart på bloggandet efter att AOH ringde upp och meddelade det. Och det har fortsatt i samma takt hela tiden.


Söderberg i sin nya matchtröja.

Kontraktet börjar gälla från och med 1 maj och då är det hård försäsong som gäller för truppen och nyförvärvet kommer då också börja på sin nya blogg.

- Jag flyttar ner till Jönköping i slutet av april. Det har redan löst sig med ett halvtidsjobb som målvakten Mats Erlandsson fixat med. Och det ska bli spännande att få ägna resterande tid åt att bara spela handboll och givetvis köra järnet med bloggen. Otroligt kul att få chansen så här på ålderns höst, haha.

Ditt mål med handbollen och bloggen?
- Att få chansen att spela lite högre upp, vilket jag nu får göra. Bloggen ska givetvis hålla minst lika hög klass som Treijner & Söderberg. Det kommer finnas ordentligt med resurser för bloggen så det kommer blir riktigt häftigt.

Nordendorph kommenterar värvningen av Söderberg:

- Känns bra att få ner Söderberg hit. Fick ett bra intryck av honom redan i höstas när han var här och hälsade på. Kände direkt att han blir bra för bredden i truppen men framför allt blir han vår spets på nätet. Vi tror det här kommer bli kanon!

Något namn på den nya bloggen är i dagsläget inte officiellt. Den 1 maj kommer den att marknadsföras via IF Hallbys hemsida.

3 kommentarer:

Gladh sa...

För den intresserade kommer jag att liverapportera Ricoh - Heid på "Dövinkel".

Anonym sa...

Hmm.... vad är det för dag idag?

Söderberg sa...

Stabilt! Den ska jag följa!