onsdag 15 juni 2011

Skuthälla om flytten till Skåne

Då var det alltså dags för nästa IFK:are att testa lyckan i en annan klubb, på en högre nivå. För er som läste bloggen igår vet att det handlar om vår M9:a Simon Skuthälla. Han flyttar ner till Trelleborg i början av juli för att spela med Trelleborg HBK.

Du är muntligen överens med Trelleborg HBK samtidigt som klubbarna är överens. Nu fattas bara en kråka på ett papper. Hur känns det?
- Det känns jättebra. Vill bara ner nu och göra klart det sista. Har varit en lång och jobbig tid som jag inte har vetat vad som kommer att hända så det känns skönt att allt har ordnat sig.

Trelleborg blir alltså ny hemadress. Vad kommer du sakna mest med Nyköping?
- Att jag har så nära till allt, min familj och mina vänner kommer vara så långt borta. Tryggheten att alltid kunna ses och att alltid kunna göra nåt kommer försvinna till en början. Sen så klart Handbollsfredag!

Nu blir det ett steg uppåt i seriesystemet, Allsvenskan. Du kommer till ett lag som nosat på Elitserien via kval så sent som förra säsongen men har även spelat i den högsta serien tidigare. Vad ska du försöka bidra med?
- Min snabba och offensiva spelstil som jag tror kommer passa bra in i deras spelidé.

Vad förväntar sig klubben av dig?
- Att utvecklas med laget och vara en av dem unga spelarna som hjälper laget upp i Elitserien.

Hur mycket kommer ni att träna per vecka?
- Vi kommer träna måndagar, tisdagar, torsdagar och lördagar. Det är det jag vet och sen kommer det bli ändringar beroende på när matcherna är.

Vi får väl anta att du kommer att sakna IFK en gnutta. Vad kommer du att sakna mest med laget?
- Den glada energin som alltid finns i IFK, sammanhållningen inom föreningen. Men mest av allt kommer jag sakna draget runt våra hemmamatcher. Det är väldigt svårslaget.

Ditt bästa IFK-minne?
- Då måste jag säga Eskil borta för två år sedan. Vi hade med oss massa folk från Nyköping och vi hördes mer än Eskilstunapubliken. Jag tror vi vann matchen med en boll till slut och vinsten var vår. Känslan var obeskrivlig.

Hur är draget kring matcherna där nere i Trelleborg?
- Vet tyvärr inte så mycket än om draget i Trelleborg men vet att staden är väldigt handbollsintresserad. Men jag hoppas det är lika bra drag som i Nyköping.

Ny tränare i ditt nya lag är Pelle Käll. En tränare med höga ambitioner som tränat flera elitserielag. Vad har du fått för intryck av Käll?
- Svårt att höra vad han säger men det finns några killar i laget som jag kan fråga, haha. Nä, men skämt åtsido. De intryck jag har fått av han så verkar han vara väldigt drivande och seriös och jag tror att jag kan utvecklas mycket under hans ledning.

Det ser på förhand ut att kunna bli en jämn allsvenska där IFK Ystad HK, Önnereds HK och Stavstens IF (nu Trelleborgs HBK) låg i toppen förra säsongen efter IFK Tumba. Detta har nu kryddats med, från Elitserien nedflyttade, LIF Lindesberg. Vad har klubben för målsättning kommande säsong?
- Vår målsättning är såklart att fightas om en plats till Elitserien. Men vi är ett ungt lag som har många år på oss att spela ihop och utvecklas tillsammans. Med det och lite rutin har klubben en målsättning att vara i Elitserien inom 5 år.

Om du får jämföra lite snabbt, vad är det för skillnader mellan IFK och ditt nya lag?
- Nivån på handbollen. Det finns en bredd i truppen som höjer både lägstanivån och tempot. Det finns 2-3 spelare på varje position som kan slåss om förstaplatsen.

Vad är ditt mål med handbollen?
- Så länge det är roligt och att jag känner att jag kan uvecklas så vill jag komma så långt som möjligt. Det här känns verkligen som ett steg i rätt riktning och jag hoppas jag kan forsätta att uvecklas så jag kan ta ytterligare några kliv inom några år.

Kommer Nyköpingspubliken att få se dig och dina kamikazesatsningar på Handbollsfredag igen?
- Det hoppas jag. När vet jag inte men att spela i Nyköping i Sporthallen på fredagar är väldigt speciellt.

Ett stort lycka till i Skåne nu Simon. Ta hand om er!

Några coola bilder på Simon från handbollsplanen känns som en värdig avslutning på den här intervjun.


Många passningar blir det från M9.


Så här ser det allt som oftast ut. Simon dyker i en lucka med låg tyngdpunkt.


Bloggkollegan är fokuserad i målet men Simon väljer att släppa bollen vidare.


Simon skickar på ett avstämt skott där de rutinerade herrarna Elmsäter och vice ordförande Fredlund inte lyckades avvärja den här gången.


Full fart framåt - Trelleborg HBK nästa!

Inga kommentarer: