lördag 18 juni 2011

Brottningsfys - vägen till seger?

Hade ett kort snack med Skånelas tränare, Dagge Lundin. Det kom då fram att även de nyblivna allsvenskarna pressar sig med brottarfys, en gång i veckan. Var det denna brutala träning som låg till grund för krossen av Sollentuna här i veckan, trots att man kört ett vanligt fyspass under en timme innan matchen?

Ja, jag vet inte det. Om så är fallet ska det bli intressant för vår del eftersom vi kör två gånger i veckan, där vi drillas hårt av Oscar Nielsen i brottarlokalen.

Dagge menar att brottarfysen är riktigt jobbig men samtidigt jäkligt kul. Okej, det förstnämnda är jag helt med på men om det är så värst kul vet jag inte. Möjligtvis en skön känsla att ha kunnat pressa kropp och psyke så hårt. Dagge tycker säkert att det är kul att stå och se på när alla släpar sig runt i de olika övningarna. Tycker att våra tränare, Jacke och Peter, ser ut att njuta när vi kör och är halvt avtuppade.

Skånelatränaren är också inne på att det måste vara den optimala träningen för handbollsspelare där det är tydliga inslag av styrka, smidighet, uthållighet och mod. Eftersom detta är en ny träning för egen del så har jag inte sett så mycket resultat än i själva handbollsspelet men jag är ändå villig att, så här långt, hålla med Dagge.

Nu är klockan snart 09:30 vilket innebär 50 minuter på gymmet. 10:30 till 12:00 är det handbollsträning i Sporthallen. Vi får se vad tränarna kokat ihop idag. Det kanske blir brottarfys på schemat eftersom den fick ställas in i torsdags när Nielsen var sjuk?

Okej, bara vi kan få några minuter med fotbollsuppvärmning först.

Hej på er och trevlig helg!

Inga kommentarer: