måndag 13 juni 2011

Antal - snart legitimerad handbollstränare

IFK Nyköping håller på att få en nybakad och legitimerad handbollstränare. Den gångna säsongens ansvarige för vårat herrlags utvecklingslag, HK Extra (Heja), heter Stefan Antal och han är nu inne på steg 3 av 3 på tränarskolan för att bli en legitimerad handbollstränare. Det är den högsta utbildning som ges här på svensk mark för att erhålla kunskap om att leda och träna ett elitseniorlag. Efter fyra intensiva utbildningsdagar under Kristi himmelfärdshelgen, på Bosön, har nu deltagarna fått med sig rejält med hemuppgifter som ska lösas det kommande halvåret. Sista delen av hela utbildningen blir om ett år, även det passet omfattas av fyra dagar.

Antal fick för övrigt dela rum med Mikael Franzén. Alltså guldtränaren från IK Sävehof. Med på utbildningen fanns också Henrik Schneider (IFK Skövde), Martin Frändesjö (senast i Kroppskultur), Robert "Knirr" Andersson (IFK Ystad), Johan Moberger (HK GP), Henrik Signell (IK Sävehof), Christian Grönblad (IK Cyrus)samt även den gamle Nyköpingsbon, tillika Norrköpingstränaren, Robert Krantz för att nämna några. Som ni kan se av bilden var det ett gäng till.



Antal, vad händer nästa säsong?
- Jag har tackat ja till HK Extra även kommande säsong. Jag kommer även att försöka jobba en del mot ungdomsledarna i föreningen. Stötta dem i sitt arbete. Kommer även att fungera som en resurstränare i P 98, där jag kommer hjälpa till med försvarsträning.

Framtidsplaner?
- Mina framtidsplaner, ett delmål jag har är att träna IFK:s A-lag herrar i framtiden. Drömmen är ju nånstans att hamna i Elitserien som tränare. Att vara tränare på heltid!

Något att dela med dig av från detta tredje steg av tränarskolan?
- Det var bra diskussioner där elittränarna bjöd på sig själva genom att vara öppna och berätta om deras syn på saker och ting och om hur de jobbar med elitlagen. Vi hade Torbjörn Klingvall som instruktör hela helgen (förutom ett par gästföreläsare inom vissa ämnen). En väldigt energisk person som har otroligt mycket kunskap. Det är Klingvall som har skrivit utbildningsmaterialet både inom tränarutbildning och spelarutbildning. Även han som gjort materialet "Individuell anfalls- och försvarsteknik" som finns i bokform och DVD-form. Vi hade Stockholms juniorstadslag som övningstrupp ena dagen. Skurus damlag ena dagen och Tyresös herrlag ena dagen. Som föreläsare inom träningslära hade vi Annika Bergström, riksinstruktör inom träningslära. Hon har även författat boken "Fysisk träning för barn och ungdom". Väldigt kunnig inom träningslära och hon har mycket idéer och tankar om styrketräning/uthållighetsträning.

Inga kommentarer: