tisdag 14 juni 2011

Positivt och negativt på spelarfronten

Då ska vi se här. IFK Nyköping kommer med all sannolikhet att bli ytterligare en profil fattigare till nästa säsong. Förutom Andréas Asp som sedan tidigare är klar för IFK Tumba är nu också Simon Skuthälla, på M9, så gott som klar för den nya handbollsklubben i Trelleborg. Nämligen Trelleborg HBK. Klubbarna är överens. Simon och THBK är överens. Bara en kråka som fattas på ett papper. Simon kommer att landa i en ny förening, bildades 18 september 2010, som är resultatet av en sammanslagning av IFK Trelleborg och Stavsten IF, om undertecknad förstått det hela rätt.


Mitt i mustaschkampen under maj. Simon, här på Romholmen under samkvämshelgen.

Om inte IFK Trelleborg spelat i Elitserien så har Stavsten IF gjort det. Eller så har de hört till i toppen av Allsvenskan. Inget snack om att staden är van vid en fin handbollskultur där talanger frodas och där seniorlag håller till på en högre nivå. Att lilla Trelleborg nu bara har en förening kommer säkert bara göra staden gott, där man får möjligheten att samla alla talanger på samma ställe, i ett lag. Stavsten IF slutade trea i förra årets Allsvenska. Sexa i kvalserien till Elitserien. Kommer förmodligen även att vara ett topplag i nästkommande upplaga av Allsvenskan. Som jag för övrigt tycker ser ut, att på förhand, att bli rekordjämn där de uppflyttade lagen kommer att överraska många lag (tänker främst på Skånela och IVH som jag själv spelat mot).

En liten längre intervju är att vänta med Simon här på bloggen. Precis vilken dag som helst. Kanske redan imorgon? Håll utkik på Treijner & Söderberg.

***

Tyvärr blir det ingen Rickard Jonsson i IFK Nyköping nästa säsong. Linje- och försvarsjätten har tackat nej. Om det blir Sikeå SK även fortsättningsvis för Rickard är inget som framgår av historien men det lär nog komma fram förr eller senare. En kanonkille både på och utanför planen. På planen är det en sådan spelartyp som man hatar att möta men älskar att spela med. Lycka till Rickard och det var trevligt att lära känna dig, om än bara för en helg.


Rickard Jonsson efter frukosten på Romholmen.

***

Målvakten Fredrik "Lidas" Lidström från Avesta har, liksom Fogel, precis tagit studenten. Lidas ska enligt uppgift ta och kasta sig ut i Sverige för att se sig om. Det blir Nypan som får den äran att ha Lidas som nyinflyttad invånare. Du är hjärtligt välkommen hit, Lidas!


Lidas, här på Romholmen under try out-helgen.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Enligt silwings sillyseason så är både Johan Brun och Alexander Eriksson på väg till Silwing. Med dessa två i laget så blir de nog rätt farliga.

Söderberg sa...

Ja, de lär ju inte bli sämre om truppen är intakt från förra säsongen. Min undran är varför dessa duktiga spelare placerats i Tyresö resp. Silwing/Troja när de idag spelar på en högre nivå.

Varför inte fortsätta i Allsvenskan?

Anonym sa...

Finns ju egentligen inte så mycket att välja på i Sthlm och utanför Sthlm kanske de inte har samma status som de har innanför tullarna.

Och Djurgården kanske inte är så bra som det låter? Jag vet faktiskt inte, men det verkar som om det kan vara fler på väg bort från DIF. Tydligen ska ena målvakten ha gått till Tumba enligt Filip Krooks blogg.

Söderberg sa...

Vet du vilken målvakt som ev. går från DIF till Tumba? Espling, Åhlström eller Falk Hansson?

Hur går det för Mattelin i Tumba då?

Anonym sa...

Jag trodde det var Åhlström då Krook kallade honom "Bulten" i sin blogg men då Åhlström syns på bilder på DiFs hemsida så är det nog Falk Hansson som går till Tumba. I vilket fall är det väl ingen större värvning av Tumba.

Söderberg sa...

Ja, en talangfull målvakt är det allt men Elitserien är ju alltid Elitserien. Ska bli kul att följa hur det kommer att rustas runtomkring här i landet.

Anonym sa...

Djurgårdens lag i Eken Cup kanske spär på sanningen om ryktena ang. Johan Brun och Alex Eriksson:

Mv Pontus Espling
K6 Michael Olave Elgered
Simon Andersson
Wictor Bernhager
Tobias Högberg
9M Olof Johansson
Marcus Granberg
Daniel Espling
Alexander Holmström
Petter Roos
Johan Szybanow
M6 Philip Sandström

Tobias W - Brännan sa...

Falk Hansson är väl klar för Tyresö? Känns som ett klokt beslut av honom isåfall för att där borde han ha möjlighet till speltid till skillnad från i Tumba

Söderberg sa...

Bulten är tydligen Falk Hansson, enligt uppgift. Det verkar som att han kör med IFK Tumba. Huruvida han kört eller är klar för Tyresö har jag ingen aning om.

Tobias W - Brännan sa...

Hmm, det ska tydligen vara bekräftat nu att han är klar för Tyresö! Övergången ska ha skrivits i helgen..

Söderberg sa...

Se där! Det kommer väl fram när som helst då med andra ord.