torsdag 23 juni 2011

Skuthälla hoppar Allsvenskan för eliten?

Ifall det blir så att Hammarby Handboll AB går i konkurs måste Elitserien hitta ett nytt lag som fyller luckan. I kvalserien hamnade Trelleborgslaget Stavstens IF sist, alltså en sjätteplats. Det verkar som om Önnereds HK och IFK Ystad, fyran och femman i kvalserien, kommer att tacka nej till det eventuella erbjudandet. Då blir det aktuellt att frågan om en elitserieplats går vidare till Stavstens IF, som gått upp i den nya föreningen, Trelleborgs HBK. Alltså laget som vår förre M9:a Simon Skuthälla ska spela för nästa säsong.

Simon kan alltså hoppa över Allsvenskan för att direkt ta sig an sina gamla lagkamrater i IFK Tumba, bröderna Asp (Andréas och Hampus).

Det återstår att se vad som händer. DN.se skriver att tisdagen den 28 juni blir en ödesdag. Då kallar nämligen Hammarby supportrar och sponsorer till ett möte som blir avgörande för klubbens framtid. Bollvirtousen Martin Dolk på V6 och den rutinerade målvakten Michael Åström har redan börjat se sig om efter ny klubb. De har nämligen varit och tränat med bröderna Asps IFK Tumba.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Stavsten slutade sexa i kvalserien... IFK Ystad femma och Önnered fyra...

IFK Ystad har redan tackat nej till en ev kvalplats, Önnered är dem som får frågan först, tackar även dem nej så går platsen till HBK Trelleborg.

Söderberg sa...

Ja, klart de slutade sexa. Klantigt av mig. Hade väl i åtanke att IFK Ystad och Önnered redan tackat nej. Läste det någonstans.

Tack för upplysningen!