torsdag 16 juni 2011

Lidingö träningsspelade mot Tyresö

Så här års springs det en herrans massa intervaller på handbollens försäsongsträning. Det lyfts också otaligt många skivstänger, förmodligen med lite vikter på också. Både från bröstet via bänkpressar som ger stiliga beachmuskler men även, och kanske ännu viktigare för sportens skull, via benböjsträning. Och i IFK kör vi dessutom brottarfys vilket inte kan liknas vid någon annan träning som jag varit med om inom IFK tidigare. Jobbigt och fruktansvärt vidrigt för både kropp och själ. Men, inget ont som inte för något gott med sig och jäklar anamma om man inte går framåt i sin fysiska förmåga efter dessa pass.

Sen finns det de som bryter av denna enformiga vardag med att spela träningsmatcher. Något som, från division 1 nedflyttade, Lidingö SK gjort mot, till division 1 uppflyttade, Tyresö IF här i tisdagskväll. Den här matchen slutade med rejäla 36-24 till bortalaget Tyresö i Gångsätrahallen. Med eller utan Lidingömorsorna - jag har ingen aning.



Lidingö SK mot Tyresö IF.

En träningsmatch är som alltid, lite klyschigt, en träningsmatch men det visar ändå, tycker jag, att Tyresö verkligen är ett gäng att räkna med även om Lidingö hade det tungt den gångna säsongen i division 1. Den gamle bloggaren Sonny Östermark, på V6, fanns inte med men däremot den duktige målvakten Anders Boqvist samt H6:an, som jag förmodar var Michael Lind. Fick bara höra att H6 och Boqvist höll måttet i hemmalaget.

Vad som stack ut i Tyresö förtäljde inte historien. Dock verkar Tyresö, förutom en god stomme med rutin från division 1-spel, ha en vass V6:a på gång i Viktor Hallén som är uttagen till det sista Rikslägret för P 94, Riks 4. 22 spelare är uttagna till detta läger och utifrån dessa ska till slut den första landslagstruppen för P 94/95 tas ut. Denna Hallén ligger tydligen bra till då han kommit med i något All Star Team på både Riks 1, 2 och 3. Enligt Silwing/Trojas Silly Season är Hallén på gång till HK Drott i Elitserien. Om han drar har de ju ändå kvar den här Mattias Landgraff. En V6:a som jag minns som jäkligt bra i läget.

Vad mer då. Ja, senast vi lirade division 1-match mot Tyresö var det ju Bergman i kassen som dominerade. En kille som via Norge nu kanske hamnar i allsvenska Skånela om vi får tro på ryktena. Så vad de har i målet har jag ingen aning om. Sedan lirade ju även den tekniske Sebbe Grahn där innan han drog till nästa Tyresö-lag i form av Tyrold som vi spelat mot alltför många gånger den gångna säsongen, haha. Efter att ha kikat på ett matchreferat från senaste säsongen ser jag också att den långe V9:an, Mattias Lindahl, spelar kvar. Stor och reslig med ett bra skott. Den högerhänte allroundspelaren på niometer, Ronnie Chantrhom, som främst spelat H9 mot oss har vi historiskt sett haft svårt mot. Aviga och luriga skott, brett, runt vår V2 har firat stora triumfer. Han verkar vara kvar. Stefan Petrovic, är en gammal talang som är svårfångad med sin kvickhet och låga tyngdpunkt. En och annan snurrfint från H9 va? Minns att jag spelat mot han i en träningsmatch när Swithiod spelade i Allsvenskan samt även året efter när de åkte ner i ettan. Sedan tror jag även att han spelade en sväng med Lidingö!? Hmm. Nu alltså Tyresö och tidigare även Hammarby innan Swithiod? Aja, flest klubbar vinner.

Sedan om Tyresö vinner dragkampen om Brun och Eriksson (från DIF) mot Silwing/Troja lär de definitivt bli ett lag för toppen. Silwing/Troja blir säkert ett topplag även utan denna duo men lägger de beslag på de bägge allsvenska lirarna kan de mycket väl bli ett lag som tar hem serien med en fin topp och bredd på V9 och M6. Kör också Markus Berg Loen på och kan närvara i alla matcher, ja då blir Högdalsgänget tunga. Förresten, det finns väl inga lag nästa säsong i vår serie som sticker ut med något Real Madrid på pappret som Skånela hade förra året?

Utan att ha sett de spela så har jag en känsla av att de där skolade spelarna i HK Country lär bli något ordentligt också.

Eller? Finns där några västgötar som läser bloggen som är insatta?

Fast nu ska vi inte ha så kul att vi redan nu ska avslöja hur division 1 norra 2011/2012 kommer att sluta. Vi återkommer till det.

Träning ikväll ju. Brottning först. Handboll sen. Kan inte bli bättre än så.

Inga kommentarer: