lördag 4 juni 2011

Drakbåtsfestivalsmästare 2011

Idag avgjordes alltså Drakbåtsfestivalen 2011 nere vid kanotstadion i Nyköping. En del publik hade hittat dit också. Till slut ställde följande lag upp i herrklassen från Nyköpings föreningsliv:

*IFK Nyköping handboll
*Nyköpings Hockey
*Onyx Innebandy

Det fjärde laget skulle ha varit stans bästa fotbollslag, Nyköpings BIS. Tydligen ställde de in för att inte ta ut sig inför matchen på måndag. Jag träffade sedan en av spelarna i laget och denne hävdade att detta var deras träningsfria dag och då fanns inget intresse för någon fysisk aktivitet. Istället gick turen till Hargs BK, division 5-gäng, men de dök inte heller upp.

Så det blev semifinal mellan oss och hockeyn. Onyx Innebandy fick vila sig direkt till finalen.

Coach Jacke intog platsen längst fram i båten. Snyggt iklädd vit skjorta med passande jeans till. Där tog han tag i trumpinnarna för att på bästa sätt hjälpa sitt lag med takten.


Full fart framåt i semifinalen mot hockeylaget.

Det var en mycket jämn och tät semifinal och med ca 40 meter kvar till mållinjen ledde hockeylaget med en halvmeter. När sedan undertecknad sprang med hela vägen till mållinjen, med kameran i högsta hugg, visade det sig att Asp hade hatat oss förbi och vi var först över mållinjen. Vid en närmare granskning av ett foto (se nedan) kunde jag också se att bloggkollegan Treijner och även Persson gjorde ett tappert försök med dessa jedi mind tricks att hata sig förbi. En klar seger där vi hade en halvmeter tillgodo.


Asp och Treijner hatar sig förbi motståndarna.

Dags för finalen mot ett utvilat innebandygäng. Här var det äckligt jämnt hela vägen fram till mållinjen. Precis som i semifinalen. Men så såg jag det igen. Asp hatade som aldrig förr och fler hängde på. Resultatet lät heller inte vänta på sig. Handbollslaget var ännu en gång först över mållinjen. En taktisk triumf av coach Jacke som bytte trumslagare till finalen. Simon tog tag i den biten medans Axel hoppade in på Simons plats som en hårt arbetande roddare.


Först över mållinjen i finalen.

IFK Nyköpings handbollsherrar visade musklerna på bästa sätt i kombination med att ha den bästa taktkänslan till trumslagen. Resultatet blev en plats överst på den klassiska prispallen.


Överst på prispallen.


Ahhh, segerns sötma med Treijner, kan aldrig bli fel...

2 kommentarer:

Germerud sa...

Bra jobbat vänner!

Anonym sa...

Bissarna...haha...är ju ett skämt! Deras små spenar kan ju gå av.