torsdag 7 juli 2011

Söderberg leder Årets Fiskebild

Som Petter en gång sjön: Det är min tur nu, vinden har vänt! Jag visade helt enkelt, igår, var skåpet ska stå. Var och smålattjade i hamnen med ett metspö. Drog upp ett monster till sutare, vilket är en art som inte hör till vanligheten att man får här i våra svenska vatten. Rätt grov var den också, som ni kan se. Därför leder jag just nu tävlingen, som pågår under juli, Årets Fiskebild.

Jag har en variant på denna bild också där jag posar i bar över. Sparar den som en joker i tävlingen. Den där turisten som plåtade lär väl ha undrat, eller nåt...


Min hittills första uppfiskade sutare.

Och ett litet utdrag från Wikipedia efter ett sök på sutare: Den är en uppskattad sportfisk för mete (speciellt bottenmete) eftersom den är svår att fånga samt att den bjuder stort motstånd.

Hahaha...okej, motstånd javisst, men svår att fånga? Hahaha...

***

Tvåa i tävlingen är Martin Pettersson med sin bild posandes med två gäddor. Trea ligger Kurre med sin spigg efter ett lyckat dynamitfiske.

2 kommentarer:

Oskar sa...

Gillade bildtexten. "Min hittills första uppfiskade sutare" Det kommer väl alltid att vara din första uppfiskade sutare, eller?

Söderberg sa...

Det har du alldeles rätt i Oskar. Var lite väl övertydlig där kanske, hehe. :-)