måndag 4 juli 2011

Brun och Eriksson klara för Tyresö IF

Jaha, då fick jag klartecken att lägga ut nyheten som även florerat som ett mer eller mindre starkt rykte den senaste tiden. Djurgårdens IF HF:s V9:a Johan Brun och M6:a Alexander Eriksson är nu officiellt klara för spel i Tyresö IF. De blåa ränderna byts ut mot röda och gula.

Därmed blir serien två profiler rikare i och med dessa tillskott från Allsvenskan. Brun hade efter 23 omgångar gjort 110 mål och låg då på en 10:e plats i den allsvenska skytteligan. Efter samtliga 24 omgångar syntes inte Brun till på 10-i-topplistan där 10:an hade 114 mål. Han vann deras interna skytteliga och en sak är säker: Han vet hur man sätter bollarna i nät. Det har vi erfarenhet av sedan vi spelade mot DIF för två år sedan. Hittade ingen statistik på Eriksson men han var i alla fall förstavalet på sin position senast vi spelade mot DIF.

16 kommentarer:

Jonathan sa...

Lite info om regler:
Brun och Eriksson kan ha enats om att spela i Tyresö. De är dock inte klara. Då de inte har gått över till Tyresö innan den 1 juli så är de fortfarande DIFs spelare och DIF kan således ta betalt/alternativt stoppa övergången om de vill.
Hade de istället gått innan den 1 juli så hade DIF bara kunnat ta utbildningsbidrag för spelarna. Vilket inte hade blivit så mycket pengar då Brun spelat i Tumba ett tag innan dess.

Antingen är DIF snälla och nu släpper spelarna till TIF eller så jävlas dem då de faktiskt inte har så många spelare kvar själva.

Söderberg sa...

Tack för infon. Hoppas de tnäkt på det där. :-)

Jonathan sa...

Detsamma gäller ju egentligen er då ni inte har några nyförvärv klara enligt SHF.

Söderberg sa...

Jo, det är i och för sig sant. Eller, om det är så att SHF bara ligger väldigt långt efter i sin pappersexercis och inte hunnit registrera allt än. ;-)

Anonym sa...

Officiellt? Det är väl SHF lista som gäller - annars är det ju bara så att de tackat ja till något kontrakt muntligt eller skriftligt? Eriksson är ingen förlust för DIF på planen men Brun bör de ersätta.

Söderberg sa...

Kan det inte vara så att DIF inte bryr sig om denna gräns som 1 juli verkar vara då? Är föreningarna bara eniga är det väl bara att byta, eller? Med som utan pengar/utbildningsbidrag?

Anonym sa...

Från säker källa, så är Kroppskultur ute efter Brun.

geexorus sa...

Enligt rykten har Djurgården en del skulder. Bland annat till StockholmElitFörening som anordnade kryssningen. Samt även hallhyra.

Tvivlar därför på att de släpper Bruun och Eriksson gratis när de faktiskt kan skrapa ihop lite pengar på dem.

Anonym sa...

De är redan klara. håll utkik på förbundets hemsida.

Välinformerad sa...

Tänk på att all info och turer bakom inte ligger ute på nätet. Jonathan är inte informerad om hur det ligger till och det är inte beroende på om DIF är snälla eller inte...

Se Brun och Eriksson som klara.

/välinformerad

Palmen sa...

Välinformerad: Dela gärna med dig....

Oavsett historien bakom övergångarna så är det väl fortfarande så att har man inte bytt klubb innan 1/7 så tillhör man dåvarande klubb och klubbarna måste vara överens för att en övergång ska kunna ske?

Söderberg sa...

Borde ju vara så Palmen.

också välinformerad sa...

Det kan vara så att det är påskrivet av tif och spelarna före 1 juli och skickat till förbundet och att man inväntar underskrift av dif som "inte hunnit" skriva på.

cablende sa...

Men så kan man väl inte göra? Du kan ju inte skicka in papper till förbundet som inte är påskrivet av båda lagen? Då skulle man ju kunna värva vilken spelare som helst bara det att motparten inte "hunnit" skriva på?

Har man inte fått DIFS underskrift så är man fortfarande DIFS spelare.

Anonym sa...

Mer info om övergångar: EFTER 1 juli måste klubbarna vara överens. Det är just därför man skall göra övergången före även om klubbarna inte skrivit på så får den andra klubben återkomma om det skulle finnas kontrakt eller dylikt som skulle hindra en övergång. Annars skulle alla Sveriges övergångsansvariga kunna gå på semester maj och juni.

cablende sa...

Fast har du inte lite fel där Anonym? Eller tolkar jag den här meningen fel?

"Övergångsanmälan skall, för att vara giltig, undertecknas av spelaren samt firmatecknare (med namnförtydligande) i den tillhörande föreningen. Mottagande förening inbetalar övergångsavgiften (300:- till SHF:s bankgiro 5746-6351).
"

Dvs. så länge DIF inte har skrivit på övergångsanmälan så är den inte giltig oavsett när Tyresö skickade in sin?