fredag 15 juli 2011

En skämtsam norrman på besök

Bloggkollega Treijner uppskattade mitt bildkollage här igår på hans födelsedag. De ä la gött, eller hur man skulle ha sagt på Treijners Lidköpingska.

***

Dåligt med bidrag till Årets Fiskebild. Jag leder tävlingen med blott 16 och en halv dag kvar av tävlingen. Kom ihåg att juryn består enbart av mig själv så det ska mycket till att peta ner min sutare från tronen.

***

Landslagsmålvakten kom inte loss för en weekend i Nypan.

***

Kom loss gjorde däremot utlänningen som spelar i den utländska ligan som jag nämnt tidigare. Behöver väl egentligen inte hålla på med något hemlighetsmakeri utan det handlar om mannen som mäter in på 201 cm över havet, tillika norrmannen, Joar Gjerde. Joar kommer från en fantastisk säsong i den norska Postenligan med sitt Viking Stavanger HK och blev utnämnd till Årets Nykomling. Detta kryddades också upp med att han fått spela med landslaget här under våren.

Vi hade mycket trevligt igår när vi (jag, Asp och Joar) hängde på målvaktslegenden Mattis Restaurang Läget. Skämten haglade både från Asp och Joar där den sistnämnde inte alltid uppskattade Asps skämt, eller vice versa. Milad Farshid dök in på slutet också och tog en cola.

Asp beskyllde bland annat Joar för att nästan ha vält omkull hans bil över att en fluga kommit in när de körde omkring.

- Fan vad du alltid ska överdriva Asp. Det var ju ett bi!

I nästa sekund kom Mattis och serverade våra köttbullar, där Joar hade beställt en stor portion.

- Är det här en stor portion? Undrade Joar allvarsamt när Mattis kom fram med maten för att i nästa sekund bre på med ett leende.

Det var en skön jargong och Joar kom snabbt in i IFK-andan.

- Asp, om du inte varit så förbannat stark hade du varit helt värdelös på handboll, hahaha, fick norrmannen ur sig mitt under måltiden och i den andan fortsatte vårat besök i Oxelösund där ironin stod för 95% av alla konversationer.

Jag snackade förstås en del handboll med Joar. Han uppskattar att spela i samma lag som Kjetil Strand. Ni vet, han som har det alldeles fantastiska skottet. Joar berättade att Kjetil gjorde 19 mål (!) mot Island i en landskamp. Det är rätt grymt.

Till nästa säsong kommer också Vegard Samdahl till laget, också han landslagsspelare.

Restaurangbesöket rundades av med att Asp och Joar spelade skjortan av Mattis bägge spelmaskiner. 3 500 kr rikare drog vi oss tillbaka till Nyköping.

Inga kommentarer: