fredag 8 juli 2011

IFK utan damlag säsongen 2011/2012

IFK Nyköping kommer inte att ha något damlag alls säsongen 2011/2012. De drar sig alltså ur division 2 efter en succéartad säsong. Det var verkligen en fröjd att se damlaget spela den gångna säsongen. De visade prov på en härlig kampmoral och ett frejdigt anfalls- och kontringsspel och pressade dessutom samtliga lag i serien, där de själva var nykomlingar.

Björn Fredlund, vice ordförande, vad är det som har hänt?
- Det råder spelarbrist. Under juni har det varit ungefär 2-3 stycken på träningarna. I bästa fall hade vi kunnat få ihop 12 spelare, på pappret, till hösten. Av dessa är tre målvakter, fyra spelar fotboll och kommer först i september samt två är långtidsskadade. Jättetråkigt såklart men vad ska man göra? Det är också tråkigt för spelare som Elina Engström, Catrin Warg och Sofia Johansson som helt blir utan lag att spela i här i stan. Vi tappade ju Åsa Wilén under året. Josse Heimer och Joline Asp bor i Stockholm. Ida Loimi ska flytta. Nellie Asp kör fotboll och ska inte spela handboll. Blir ju inte så många kvar sen.

Hur ser framtiden ut?
- Flickor födda 1993 och 1994 som spelat med damlaget är några stycken och de kommer att få spela tillsammans med 95:orna i juniorserien. Totalt blir väl de ca 16 stycken. När vi sedan ska dra igång ett damlag igen om ett år eller två blir det i division 4.

Tråkigt värre men det är bara att gilla situationen. Det finns massor med talang som kommer underifrån och snart får vi se ett vasst damlag i seriespel igen. Håll ut!

3 kommentarer:

Stina Hallberg sa...

fan så jävla onödigt

Julia sa...

kul att inte bli omnämnd

Söderberg sa...

Ah, det är för dåligt.