fredag 31 oktober 2008

IFK Nyköping - Tyresö 28-25

Ja, än en gång fick vi fylla Sporthallen med vår sköna segersång. Det är en rätt skön refräng med bara två ord som sätter sig stenhårt - lite Gesslevarning kan man säga. Ja, ni kan den vid det här laget: Tvåååå poääääng, tvåå poääng två poääng! Und so weiter.. Men ikväll satt segern hårt inne och vi fick en klar påminnelse om att det är hårt jobb som krävs för att vinna. Handboll är som sagt en KAMPSPORT!

De drygt 450 betalande åskådarna fick se ett tveksamt och slarvigt IFK inleda matchen. Vi kommer till lägen men är riktiga brännässlor. Lyckligtvis gör vi jobbet bakåt och hindrar Tyresö från att ta ordentligt kommando i matchen. Vi följs fram till 5-5 men så kommer ett litet ryck till 8-5 och sedan är halvleken vår. Sista kvarten i första är faktiskt rätt bra och det är nöjda grabbar som går ner i halvlek med en ledning 15-10. Kanske lite väl nöjda? Vi pratar om att gå in och döda matchen, att hålla tempot och vinna andra halvlek. Det skulle visa sig att vi inte lyckas med något av de tre.

För i andra gör vi första målet men sedan händer något. Slarvet från första halvlek kommer tillbaka och vi glömmer oss stundtals helt bakåt. Halvleken går i vågor där vi ena stunden har fem mål och en jätteskön känsla, men så får vi en kallsup och vips är vi nere i en tvåmålsledning. Vi har lägen att avgöra matchen men istället för att sätta dit bollj***ln börjar vi trolla lite väl mycket, något vi blir straffade för. I slutet har vi ändå moral nog att ta hem segern och förhoppningsvis lär vi oss något av den här matchen.

Men allt var inte rakt igenom dåligt; vi vann trots allt! Simon gör återigen några riktigt viktiga mål samt håller fart i kulan. Andreas Asps första halvlek är riktigt bra både framåt och bakåt. Hampus ser ut att vara hur stark som helst och Dalin tycks aldrig sluta överprestera på höger två. Rille är helt suverän i sina löpningar men visar även på grym kvalité i några av sina kantavslut. Vi gör även ett par grymt snygga mål där Asps retur i första och Simons japan i slutet har fastnat på näthinnan.

Hittills får jag det att låta som att det bara var ett lag på plan och att det bara är vårt dåliga spel som gör att Tyresö hänger kvar - så var det verkligen inte. Tyresö gör det svårt för oss att spela ut och de har en duktig målvakt. Mitt val på bäste spelare i deras lag hade fallit på Sebastian Grahn, som inte bara gör mål utan även sätter sina kamrater i bra lägen. Däremot är det tydligt att vi inte når vår fulla potential ikväll. Hur mycket av det som ska krediteras till Tyresö och hur mycket som ligger hos oss själva vill jag inte uttala mig om. Det är dock tydligt att vi måste upp flera snäpp om vi ska vinna mot Eskil på fredag.

Till nästa match behöver vi de tre H:na: Hjärna, hjärta och.... Hagsätrahallen?