söndag 2 november 2008

HK Extra - Öööööreeeeeeebeeerooooo 26-15

Ja än en gång fick extralaget ta två pinnar mot Örebro och än en gång var det genom stabilt försvarsspel. Offensivt går det stundtals mycket bra och stundtals mindre bra. Tack vare snabba omställningar och flitigt kontrande var det dock aldrig någon oro för vinst.

Som uppladdning hade vi förmånen att få se damerna läxa upp Örebros damer med 31-20. Jag hann inte se så värst mycket av den matchen men det såg stabilt ut bakåt och kontring är något även damlaget behärskar bra. Tycker det är bra fart på kulan rent i allmänhet och Örebro hänger inte med alls. Fyra vinster av fem nu för dem och det är bara Eskil (oväntat!) som har ett bättre facit.

Ja, med en sån kanonmatch på näthinnan ville vi ju inte vara sämre i Extra. Vi förlorar visserligen slantsinglingen, eller var det singelslantingen? Men sedan inleder vi matchen i ett rasande (nåja) tempo och tar ganska snart ledningen med 8-1. Vi kröner oss här till världsmästare, slappnar av lite och de knaprar in lite på oss. Dock ingen större skada och i halvlek har vi 13-7. Kunde eventuellt varit 14-7 om inte mackan stressat så med avslutet i slutsekunderna... Vi går ner och pustar ut och i halvlek handlar det om att ladda batterierna och få upp fokus.

Andra halvlek inleds lite darrigt bakåt men Emil i kassen visar klass och snart är vi på tårna igen. Efter lite knaggligt spel går vi upp till 20-12 och därefter är det mest en fråga om vad siffrorna ska skrivas till. Slutligen blir det 26-15 till de tappra i vitt. Summa summarum är det som ovan sagt försvarsspelet som borgar för segern tillsammans med ett effektivt kontringsspel. Kan inte säga säkert men troligen gör våra kantråttor 16 av våra 26 mål idag.

Skönt med två friska pinnar och sex totalt då för IFK i helgen! Bra jobbat!