lördag 29 november 2008

Swithiod - IFK 27-33

Vissa matcher är skönare att vinna än andra; det här är en sådan match! Som jag ser det var det här den tuffaste bortamatchen den här vändan av serien - ett ex-allsvenskt switte som ingen av oss egentligen hade någon större koll på. Inför matchen räknade de ut att vi skulle ta 0 poäng men ack: det blev ett stort räknefel där IFK än en gång fick sjunga sin glada sång.

Publikmatchen vanns även den av IFK, och trots ett smått epilepsiframkallande inspring från deras sida, blir man ju än en gång lite missnöjd med stockholmspubliken och inramningen i allmänhet. Desto roligare då att ett så stort IFK-gäng möter upp och lyfter fram oss även på bortaplan.

Matchens lirare blev Simon och det var han väl värd. Han satsar fantastiskt bra och det är kul att han får utdelning. Vill även ge cred åt bröderna Asp där lillebror fick bli målbäst för omväxlingens skull. Hampus gjorde två riktigt bra halvlekar och det är kul att se honom ta för sig när storebror blir borttagen i andra.

Det är en riktigt skön känsla i laget och nu gäller det att fokusera duktigt på norrlandslagen i de två närmaste mötena. Som Kenta säger är det alltid nästa match som är den viktigaste. Det gäller att trycka dit Sikeå nu på lördag utan att hålla tillbaka. De lär vara duktigt revanchsugna efter att blivit utklassade på hemmaplan mot hofet. Passar vi oss inte blir det vi som får lida för det. Men ser vi till att fylla hallen med handbollstokiga nyköpingsbor, samt att vi spelare bjuder upp till dans, kommer de allt få återvända tomhänta!

Vi ses i hallen!

Inga kommentarer: