söndag 19 oktober 2008

Djurgårdshof - IFK Nyköping 23-29

Återigen avgick en last med handbollskrigare från Nyköping med destination Högdalshallen. Återigen lämnade dessa stolta krigare hallen som segrare! Motståndet den här gången var framtidsklubben Djurgårdshof, en klart svårare nöt att knäcka än det Silwing vi mötte där senast. Men med vår goda moral och ett försvarsspel som är magnefikt, var faktiskt de sex målen till vår favör något i underkant. Men vi tar det väl från början som vanligt.

I inledningen av matchen öppnar DIK i ett, för dem, rätt högt tempo och tar också ledningen efter lite missade avslut från båda håll. Men tempo är inget som vi i Nyköping är rädda för utan snarare något vi välkomnar. Efter ett tag in i första halvlek är det målmässigt jämnt och vi byter ledning med varandra utan att rycka. Bakåt har vi bra koll på dem bortsett från en av deras V9:or som har det hårdaste skottet jag mött hittils. Lyckligtvis har han inte kondisen med sig och kan därför inte spela så mycket. Tempot föll också ju mer av halvleken som spelades och det är inte någon särskilt vacker handboll som presteras av endera av lagen. När de första tretti har gått är det ändå vi som har en knapp ledning med 11-12.

I paus har vi en rätt positiv känsla i truppen; vi har sett hur de börjat sloka redan under första halvleken och vi pratar om vikten att trycka på. Bakåt är det inte mycket att klaga på bortsett då från att deras V9:a, som jag pinsamt nog inte kan namnet på fíck lite mycket utrymme.

Andra halvleks inledning känns lite som den första och vi byter än en gång mål med varandra. Tycker dock att känslan är att de får svårare och svårare att hänga med ju mer minutrarna tickar iväg. Det blir lite som en tango där vi tar två steg och de tar ett, och efter runt femton minuter har vi fem bollar upp. Nu hamnar vi dock i ett svårt läge där det gäller att hålla distansen ut. Fysiskt inga problem, men som bekant måste man ju använda huvet i handboll. Matchen väger här lite men då kliver Germe fram och gör först en slags kamikazesatsning mellan 1 och 2 för att sedan kamma deras tvåa med ett avstämt som också det gick in. Bakåt får vi mer och mer grepp om deras skyttar och de fem målen hålls relativt intakt. Nästa kymmer kommer vid åtta minuter kvar då det är fyra bollar upp till oss. Men även nu håller vi oss kyliga trots att det är lite uppretat lagen emellan. Mycket beroende på korkade kommentarer samt att först Hampus fått 120 kilo över ansiktet och något senare Germe 140 kilo på bröstet. Vi reder ut stormen hur som helst och när de får några utvisningar gör vi ett ryck och som bäst har vi 21-28. Dessvärre fokar vi inte hela vägen ut och de får knapa in en boll och slutresultatet skrivs till 23-29.

Det hela kan sammanfattas som en gedigen arbetsinsats där vi till sist maler ner motståndet. Utan tvekan mötte vi duktiga spelare i dag och jag kan på sätt och vis förstå deras tränares inledande optimism och snack om serieseger. Men som sades i bussen hem: Kanske är det bättre att träna istället för att bara värva? Våra fyra till sex pass i veckan gör att vi bara trummar på matchen igenom medan DIK "springer" och flåsar med tungorna hängades som slipsar!

Slutligen:
  • Jag får idag äntligen göra mina första räddningar i divison ett!
  • Asp d.ä. gör än en gång flest mål i matchen. Meeeen! Är även skyldig brejding ett flak öl efter en riktig fjösare i första halvlek som B, lätt kunde limma. Nästan bud på ett till efter floppande flippen i slutet.
  • Kul att Tobbe kan lira lite idag och avlasta en annars duktig Simon på mittnie.
  • Alla gör viktiga mål i dag men Germe gör ett par riktigt viktiga och snygga mål i andra. Ibland kan han dock ta på sig för mycket ansvar som när han ska försöka att bära upp, inte bara vårt lag, utan även deras tyngste kille. Det slutade med att han blev platt...
  • Sist men inte minst en eloge till de tillresta IFK:supportrarna! Utan att överdriva är ni fler och bättre än Djurgårdshofs supportrar och det är underbart med ert stöd! Samla nu ihop alla ni känner och känner till matchen mot Tyresö den 31:a!

5 kommentarer:

glenn sa...

stort grattis, särskilt till dig treijner! kanske läge att byta huvudstad till nyköping då ni ju sparkat röv med "stockholmarna" titt som tätt?

en fråga: är speglarna i nyköpingshallen lika bra att spänna sig i som dem i fyrishov?

Anonym sa...

Grattis boys . Bra att ni vann utan mig. Kommer ta ledigt en vecka från handbollen pga födsel , nu ska den ut. Pelle är otroligt stolt att du gick in och axlade fotomodellandet , snäppet snyggare än mig .

Anonym sa...

anonym är alltså Kapten

pelle sa...

Glenn - hahaha, tack så mycket. risken med att nyköping blir huvudstad är ju att alla tjockholmare flyttar hit och förstör. vad gäller speglarna: Inga kommentarer!

Kapten - kul att axla din roll och jag tackar för komplimangen. Tänkte köra zoolanderminen men valde den hamstrande ekorren istället. i efterhand vet jag inte om det var så klokt...

Anonym sa...

Grattis Trejner, och IFK!
Kul att du hittat min moderklubb och att det går så bra för er. Efter nytillskott i familjen har jag ställt skorna i skåpet den här säsongen, det verkar ändå gå bättre för HK(71) utan mig. Kul att läsa att gamla lagkompisarna Germe och Gee fortfarande kör hårt och att Kenta är med i tränarstaben. Jag ska försöka ta mig hem någon fredag för att uppleva stämningen i Sporthallen.
Lycka till i kommande matcher.