måndag 13 oktober 2008

Måndagstreeening

Just hemkommen från måndagspasset och jag är helt slutkörd. Dagens träning hade tempo ändå från fotbollen fram till slutet då vi matchar handboll. Bra fokus och bra fart på i princip samtliga gubbar idag vilket är kul naturligtvis. Milad totalt dominerade i kassen mot slutet och får nog sägas vara den största anledningen till att vita laget tog hem segern. Själv tog jag ett skott sammanlagt på två perioder vilket inte känns så okej. Man är ju tillräckligt av en vinnarskalle för att bli precis asförbannad och besviken på sig själv även fast det är träning. Lyckligtvis kom Simon fram och sa några väl valda ord, och efter det vart jag på bättre humör. Sånt uppskattas och det är viktigt att vi tittar till varandra under en lång säsong.

Ja, för er som inte var nere och tittade på träningen kan sägas att de yngre hade en rätt god utdelning idag på fotbollen och segersiffrorna för gubbsen var inte alls så stora som de vanligtvis är. Beror nog på att de yngre spelade med lite fler offensiva samt att de för en gångs skull hittade målet. Efter en tid in i matchen skedde även ett bollbyte på grund av ostrategisk, samt eventuellt olovlig placering av boll upp på fönsterbläck. På något sätt kändes den boll som Simpa hade med sig mutad till de yngres fördel - vi äldre gjorde inte ett mål med den.

I övrigt inte mycket mer att säga tror jag. Skulle vara den här saken rörande vad man kallar de dörrar alternativt luckor som finns i bak på de minibussar vi använder oss av. Fick ett visst ifrågasättande i dag för att jag ansåg att de heter bakdörrar i ett tidigare inlägg. Bakluckor var den andres förslag om jag inte missminner mig. Eftersom det är dörrar vi talar om, samt att de är placerade i bak på minibussen, ansåg jag att de kan och bör kallas för bakdörrar. Men jag kan ju naturligtvis ha fel. Kanske har vi en språkekvilibrist i läskretsen som kan göra sin röst hörd i frågan?


Slutligen vill jag utlysa en liten tävling här på bloggen för oss idrottsintresserade. Här nedan återfinns en figur som på sitt eget vis föreställer en idrottsgren. Frågan är vilken? Kan ni svaret sedan tidigare eller är ni jämrigt kluriga av er får ni gärna höra av er. Vilda gissningar är självklart även de tillåtna! Lycka till!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Självklart bör det kallas bakdörrar om de öppnas som dörrar och baklucka om det öppnas som en lucka. Ganska uppenbart om jag får göra min röst hörd!

Anonym sa...

Jag tror på skärmletning i skogen.
Och bakdörrar.

smike sa...

Orientering

pelle sa...

Jaha, det vart inte mycket till tävling det inte. Tog väl en halvtimme innan Sumpan fixade biffen. Smike var sedan pedagogisk och förtydligade att det var orientering det gällde. OR i en t-ring.

Bra jobbat iaf!