lördag 22 augusti 2009

Vinst i andra kampen!

Ja, nu är det gladare toner! Mycket stabilare spel där både hjärta och hjärna kopplades in, ledde till seger mot Tyrold med 30-28 eller nåt liknande. Idag klev vi dit mycket bättre i försvaret och då blev det helt plötsligt roligt att stå i mål igen. Framåt lyckades vi stundtals bra och Tyrolds 3-2-1 luckrades upp utan större mödor. Men i andra tyckte domarna att vi var så bra att det bästa för matchen vore om vi spelade 5-6 större delen. Tror inte jag överdriver ifall vi hade en man på botbänken i 15 av 30 minuter. Det gjorde att vi kom ur fas och även i spel 6-6 kom vi fel framåt. Tyrold fick då chansen att kontra in bollar och gjorde ställningen jämn. I slutändan hade vi något bättre ork (kanske för att vi fick vila spelare hela tiden) men även kyla. Men det kunde slutat annorlunda då deras linjespringare har en boll i ribban med sekunder kvar och vi gör mål då de går ut man-man.

Positiv känsla ändå men sen ska man inte dra för stora växlar på vare sig segrar eller förluster i en sån här cup. Tyrold såg inte särskilt samspelta ut och kommer nog vara mycket farligare när säsongen går igång. Dessutom hade de en förmodat tuff kamp i benen från förmiddagen då de mötte HK Country. Men eftersom de torskade den kampen och även då mot oss, glider vi in som tvåa i gruppen. I och med det kommer vi garanterat bättre till i år än i fjol då vi kom näst sist! Det som är negativt är dock att vi spelar klockan nio imornbitti... Kommer vara piggt när klockan ringer halv sex imorn!

Sedan kan man filura lite över den förhandsranking som florerar runt cupen. Vet inte vem som står bakom den och har inte sett den med egna ögon. Däremot kan man undra hur HK Country är tippade sist i turneringen efter lag som Rimbo och Tyrold som kommer från tvåan. På tal om Tyrold läste jag just att Tyresö vann mot dem med 37-15 i placeringsmatch 1. Undrar hur roligt det var för Grahn...

Jaja, bara att ladda på för vår del då det är värdarna Lidingö som står för motståndet imornbitti. De lär nog vara taggade till max för att göra en bra match på hemmaplan samt visa att de vuxit i divison 1-kavajen. Vid vinst för vår del blir det ett längre uppehåll med spel 15.00 där vi tävlar om femteplatsen. Förlust och det är sjundeplatsen som gäller och den matchen går av stapeln kl. 13.30. Återigen kan min tvättid bli avgörande då 13.30-matchen i mycket högre grad möjliggör en storsatsning i tvättstugan. Den som lever får se!

2 kommentarer:

Anonym sa...

I matchen mot tyresö spelade inte Grahn eller petter!

pelle sa...

Där ser man! Ja, det kan väl förklara siffrorna någorlunda men det var en rätt rejäl förlust. Men Tyrold kommer säkert hålla bättre i serien när de fått chansen att spela ihop sig.