måndag 17 augusti 2009

Pelle - obeväpnad, men farlig!

Ikväll var det äntligen lite fler igen på träning men dessvärre bara en slips i kassen (dvs. undertecknad). Kvällen till ära spenderades med att nöta anfallskombinationer och till en början såg det riktigt bra ut och försvararna såg ut som koner. Nu visade det sig att det faktiskt var koner och när vi sedan körde mot försvar blev det lite trixigare. Om det sedan beror på att vi är ruggigt bra bakåt eller om det beror på bristande tajming låter jag vara osagt. Jag vill här gärna dra en parallell till ett möte mellan Remo och hans mästare Chiun där Remo för första gången besegrar sin mästare. Den senare är vid tillfället hypnotiserad och minns inte kampen i efterhand, men märker blåmärket på kinden och undrar hur det uppkommit. Av respekt för sin mästare förklarar Remo att Chiun slogs mot sig själv och att han då lyckades besegra sig själv. Chiun, som är helt övertygad om sin överlägsenhet, köper givetvis den förklaringen och blir nöjd över sin triumf! Så när vi sedan förklarar en eventuell förlust i framtiden ska ni inte bli förvånade om förklaringen blir att vi föll på eget grepp...

Här ser ni Chiun till vänster och Remo till höger i en bild från spelfilmen Remo Williams: The Adventure begins från 1985. Remo spelas här av Fred Ward som troligen är mest känd för Hotet från underjorden 1 och 2. Åtminstone borde han vara mest känd från de två filmerna eftersom de är riktigt bra! Rekommenderar dock Remoböckerna över filmen helt klart. Men så är det väl alltid? Lägger in en infolänk längst ner i inlägget där ni som inte känner till Remo kan läsa in er. Det tillhör nämligen allmänbildningen att göra det!
Nåväl, ett mindre sidospår där kanske. Som jag nämnde i föregående blogg haglar det intervjuer nu på bloggarna och det är inte bara den här på ifk-bloggen som är av intresse. Diffarnas blogg ligger verkligen på bra och har mycket intressanta intervjuer med tränare i övriga lag i div 1-norra, egna spelare samt att vår egen - om man nu kan säga så fortfarande - Andreas Asp ger en riktigt bra intervju. Rekommenderar därför att ni tar en titt i DIF:s blogg som jag har länkat här nere. Då de jagar rekord på antal besökare blir de säkert mer än nöjda om ni klickar in där.

1 kommentar:

glenn sa...

hahaha! 'besegra sig själv' i en fajt under hypnos. världsklass!
kan bara hålla med om hotet från underjorden. bortglömd klassiker.