söndag 23 augusti 2009

Sjätteplats i Rudboda

Nyss hemkommen till Nyköping och det är lite segt i kroppsdelarna. Idag hade vi två kamper varav den första redan 9.00. Härlig c-pojksamling klockan 6.15 vid Sporthallen och så bar det iväg i minibussarna. Tack vare en liten planeringsmiss har vi under helgen haft en gammal japanare som kändes allt annat än trafiksäker. Men den bar halva laget mer eller mindre säkert Lidingö tur och retur inte mindre än tre gånger. Imponerande eftersom uthyrarna helst inte ville att bilen skulle köra utanför stadsgränsen.

Äniihuuuu. Matcherna då? Jo, först ut var Lidingö och det blev en onödigt jämn historia. Efter första halvlek ledde vi med åtta bollar efter att Emil stängt duktigt och att vi faktiskt gjorde det bra framåt också. I andra tappar vi dock spelet i deras 3-2-1 försvar och gömmer oss för varandra. Emil får inte samma hjälp bakåt heller och avståndet krymper rejält. Det ska dock säga att Hampus vid det här läget inte spelar längre pga. sin översträckning, Germe höll sig på bänken och coachade samt att vi går runt på spelare på ovana positioner. Det gör vi LÄNGE. Först sista fem stoppar vi in en liten toppning om jag får säga så och direkt får vi ett par bollars överläge och vinner matchen.

Andra kampen är om 5-6 plats och går mot nästa seriekonkurrent Irsta HF. Irsta hade före oss spelat lika mot allsvenska IFK Tumba samt uddamålsförlust mot Linköpings HK. Trots bara en pinne gick de vidare som tvåa och i nästa placeringskval slog de ett blekt IVH Västerås med 11 bollar. Säkert en skön seger att ta med sig mot oss. Inför kampen ställde vi över Hampus från start samt att Germe coachade precis som i kampen innan. Vi börjar ändå OK och får hyfsat hål på dem framåt. Bakåt lär vi oss snart vilka som gör vad och jag själv har en bra halvlek. Däremot drar vi inte ifrån. I andra halvlek får vi klara oss utan Tobbe stora delar då han gjort illa sig samt att Simon får sin tredje tvåa i 50 minuten. Vi får även mycket utvisningar samt en uppsjö straffar mot oss - de flesta alldeles korrekt dömda - vilket gör att Irsta kommer ikapp och börjar föra matchen mot slutet av andra. Jag själv har en sämre procent och laget kommer i en svacka. I mitten av andra höjer vi oss visserligen och 19-15 blir 20-19 i deras favör. Närmare än så kommer vi inte och snöpligt nog åkte vi på pumpen. Slutsiffrorna blev 23-29 tror jag men de sista bollarna är kosmetika då vi chansar för att komma ikapp. Irsta HF kommer säkert kunna rubba flera lag i serien men samtidigt tror jag vi kan ge dem bättre motstånd i serien än vad vi mäktade med idag.

Som sammanfattning måste jag ändå säga att jag är hyfsat nöjd även om förlustsiffrorna mot HK Country blev onödigt stora. Trist att avsluta med en förlust också men efter att ha sett åtminstone fem av seriekonkurrenterna så känns inget lag övermäktigt. Helgen har dessutom gett bra läropengar till yngre spelare på ovana positioner samt att det ibland blir smärtsamt tydligt vad vi behöver förbättra. Sen är det roligt att sitta på läktarna och försöka snappa upp saker om konkurrenterna. Frågan om huruvida Switte kommer köra i ettan är ju exempelvis rätt intressant att få svar på. Det andra ser jag mer som löst skvaller och vill ni läsa det har ni ju alltomhandboll.se:s blogg att tillgå.

Sedan tror jag att Djurgården skulle gråta om de hade sett det decimerade IVH som ställde upp i den här cupen. Om de inte har fler spelare på lager kommer de att åka ur Allsvenskan så det dundrar om det. Kan ju tycka att DIF faktiskt förtjänar att vara i Allsvenskan i mycket högre grad än IVH, men idrotten är ju sällan rättvis. Vi själva hade ju troligen gjort ett bättre jobb där också om vi fått chansen!

Inga kommentarer: