onsdag 12 augusti 2009

Träningarna då?

Ja, visst är det roligt att läsa om spelarnas egna tankar, men jag kom på att det var länge sedan jag nämnde något om träningarna. Vi i IFK har ju länge klappat oss för bröstet för vår träningsflit och det finns det ju fog för. Den senaste tiden har dock den något tunna truppen varit sliten och vi har haft lite väl många borta. Detta till trots har vi ett mycket bra tempo på bollpassen och det känns som att våra 89-90:or verkligen har blivit ett år snabbare och starkare. Simon och Tobbe ser oerhört heta ut. Allt som oftast delas de upp i två lag men jag tror det kan bli riktigt intressant att se dem tillsammans på match. Smikel nämnde Axel som tips för årets utropstecken och jag tror det är en bra gissning. Han har en fantastisk högstanivå och kan han bara begränsa dipparna kommer det bli mycket mål från V6 även i år.

Utöver dem tycker jag att Hampus ser stark ut, Jeppe radar upp bra träningar och bröderna Pettersson tycks tävla i känsligast flippar - det är jämnt i den kampen! Igår var även Svensson nere och glänste på M6, vilket innebär att det flisades duktigt i ribbkryssen. Tommy Dalin gjorde en bejublad comeback efter sin smekmånad och det knorrades friskt. Melchers fot tycks bli bättre och bättre och om Germes förkylning samt 1100 små och stora skador kan läka en aning kan vi kanske ha tre vänsterhänta alternativ på träning inom kort. Då har jag ändå inte räknat in Rille Söderbjörn som toppar formen uppe i Norrland. Vi målisar ser också ut att klarat formen över sommaren. Själv hittar jag inte riktigt rätt i positionerna än, men det är ju lyckligtvis ett tag kvar innan premiär.

Tydligen har Linköpings HK ekonomiska problem. De skulle komma hit och möta oss på fredag men de avböjde med hänvisning till ekonomin - det skulle vara för dyrt att åka hit. Vi övervägde ett tag att be Håkan Karlsson och hämta dem med taxin, men eftersom han är världens mest uppoffrande människa hade han väl gjort det.

Nu blir det alltså match först den 21:a i Lidingös Superstore cup. Heter den så fortfarande? Då möter vi HK Country från Skövde. Dem har jag inte mött på säkert 7-8 år och då två divisioner ner. Ska bli kul att möta ytterligare ett lag från den berömda Söderettan som tydligen är så överlägsen vår egen serie.

1 kommentar:

Asp sa...

Söderettan håller nog fortfarande Champion´s League klass så ni får allt se upp nästa helg, gubbar!! Har de tur sitter någon från Kärra i sekretariatet...

I övrigt kul läsning och mkt gott med spelarintervjuer. Bra, Pelle! Fortsätt så!