söndag 16 augusti 2009

Nr. 14 Hampus Asp

Ja, tanken var ju att gå i nummerordning men eftersom jag inte vet riktigt vad folk kommer att ha för nummer i årets upplaga av IFK tänker jag redan nu skita i det. Sån är jag! Presenterar nu svaren från en av de tongivande spelarna och numera den ende Asssspen i laget.

Smeknamn: Sjögren, Hamp the Champ
Ålder: 20
Position: V9

Vad är det bästa med att spela i IFK?
Stämningen i laget och stämningen i hela föreningen. Det är alltid kul att komma till sporthalsen för att träffa blåvita kamrater, vare sig det är hemmamatch och fullsatt eller om det är ett härligt stöta-säkra pass uppföljt av styrketräning. Sen är ju lagfesterna alltid fantastiska, och om Jörgen Elmsäter dyker upp på min inflyttningsfest hoppas jag att han låter glödlamporna vara ifred.

Vad är förväntningarna på kommande säsong?
Jag förväntar mig att klara av att förstå Kentas dialekt ytterligare lite mer, och så förväntar jag mig en härlig inramning för varje hemmamatch precis som föregående år.

Vilket lag möter du helst och vilket är tråkigast att möta?
Tråkigaste matcherna är de i högdalshallen, det måste vara den sämsta hallen i division ett. Inget ont om just de lagen, men hallen är inte rolig att vistas i. Roligaste laget att möta i år blir nog Djurgården, mest för att se hur deras storsatsning ska gå.

Om du inte var handbollsstjärna, vad skulle du vara då?
Om det inte vore för handbollen skulle jag nog inte varit kvar i nyköping i år, så antagligen skulle jag plugga någonstans i Sverige.
Vilka lag blir topp tre?
Vi ska ju självklart vara med där i år igen, och likaså Djurgården kommer att vara med där uppe i toppen. Det tredje laget blir svårt att sia om, men om jag skulle lägga min röst på något lag så blir det nog Tyresö, om de kan få upp en jämnhet i sitt spel.

Vem blir årets utropstecken i IFK?
Det blir Axel Eriksson. Det säger jag för att han redan är en bra handbollsspelare men han har inte fått chansen att visa det tidigare. Hoppas han fortsätter träna lika bra som han gjort hittills i år.

Vem vinner interna skytteligan?
Tobbe Johansson kan vinna den om han skjuter så mycket som han ska. Även Axel Eriksson kan vinna den om han får det flyt i sitt spel som han förtjänar. Sen vill ju även jag göra många mål.

Hur blir din säsong?
Rolig, om jag slipper spela sådana matcher som jag spelade i slutet av förra säsongen. Jag vill inte stå på mittlinjen som jag fick göra hela matcher mot Tyresö och Djurgårdshof. Det ska bli kul att spela i IFK denna säsong, och det vet jag att mina lagkamrater kommer att tycka också.

Tack för svaren Hampus! Ses i spörthallen imorn.

Inga kommentarer: