söndag 30 augusti 2009

Eftersurr

Så avslutades då Tellus Cup igår med en trevlig bankett på Tellus med gott käk och med alla lag utom BK 46 på plats. Hade gärna talat mer om banketten men ni vet ju vad man brukar säga: det som händer i Nyköping stannar i Nyköping. Jag kan i alla fall säga så mycket som att spriten inte tog slut den här gången! Vinnarna av cupen på herrsidan blev Eskil efter ett lite småmärkligt räknesystem baserat på poäng delat på antal matcher man spelat. Detta kommer sig av att Hallby inte ville möta Eskil och därför spelade de lagen en match mindre. Vi kom alltså trea av fem lag på grund av att vi spelade en match mer än dem. På damsidan blev det hur som helst Hallby som fick lyfta bucklan före Eskil och våra damer. För mer detaljerade fakta om matcherna hänvisar jag till hemsidan och nyheter.

Spelmässigt tycker jag att vi ska vara nöjda med insatsen även om det är fruktansvärt tråkigt att förlora så stort som vi gör under lördagen. Vi möter bra lag och när vi förlorar nyckelspelare kan vi inte stå emot. Men vi lär oss mycket av de misstag vi gör och förhoppningsvis kan vi rätta till dem i tid till seriestart. Det som är roligt är att vi så här tidigt på säsongen kan störa och vinna över lag som Hallby som ändå är ett stabilt lag i Allsvenskan. Och i serien kommer vi trots allt inte möta fyra lag på 24 timmar.

Turneringens lirare tycker jag att Simon Skuthälla som kämpar och krigar genom fyra kamper på ett föredömligt sätt. Sedan gillar jag verkligen att se när de yngre killarna Martin Pettersson och Victor Brofjord går in och tar för sig mot lag som Hallby trots att de är födda -93. Tycker även att Hampus visar stor klass i turneringen. Sedan visar vi att vi även har tre bra målvakter och att konkurrensen kommer vara knivskarp i kassen.

Jag vill även passa på att tacka alla som lagt ner tid och arbete helt ideelt för att den här turneringen skulle bli av. Damerna i kiosken och alla ni som skött biljettförsäljning och ställt fram frukostar och övrig mat till spelare och ledare. KANON!

Inga kommentarer: