söndag 1 november 2009

Söndagsträning.... ingen fotboll!!

Söndag och som det proffslag vi är har vi haft träning idag. Istället får vi ledigt imornkväll så nu är det full laddning inför matchen på tisdag. Eftersom vi inte får måndagsträningen som brukar innebära fotboll om vi är obesegrade, vilket vi fortfarande är, borde vi ju fått lira lite idag kan man tycka. Det tyckte dock inte tränarduon... Nåja, det är ändå handbollen som ska stå i fokus och det är en viktg kamp som väntar. Trots att vi bara är i femte omgången kan det här bli en fingervisning om vi ska bli topplag eller skvalpa runt i mitten. Kenta uttryckte det bra: "Det kommer avgöra om vi blir fågel eller fisk, och jag vill flyga!" Eller nåt sånt sa han iaf, det är ju lite svårt med dialekten ibland.

Det har sett bättre och bättre ut på träningarna det senaste där vi har höjt intensiteten och börjat smälla på bättre. Vi har pratat mycket om att inte släppa någon innanför nio meter utan att det ska göra ont, samtidigt som att bättre snack ska borga för tryggt spel mot deras M6 - ja, allt det där som försvarsspel handlar om. Det går åt rätt håll men det är ju först på tisdag som vi kommer se resultatet. Skånela har ett lag med mycket fart och fläkt genom duktiga unga spelare. Samtidigt har de värvat en riktigt tung skytt i Aris Sanchez aka. Phoenix! Hade nöjet att spela med honom i HK71 och kan beskriva honom som ett muskelpaket med grym spänst, stenhårt skott och naturligtvis en oerhörd satsning framåt. Riktningen på skotten är inte alltid den bästa så det är viktigt att komma ut på honom tidigt.

Något som måste lösas är offensiven där fler spelare måste ta för sig. Sist kom vi upp i 30 mål vilket är klart godkänt. Gör vi 30 på tisdag ska vi vinna matchen förutsatt att vi får någorlunda träff på dem bakåt och får lite målvaktsräddnignar. Det blir förövrigt jag och Emil som åker med på tisdag och det ska bli kul att komma in i hetluften igen. Viktig match som sagt.

Jag och Emil delade målvaktssysslan i Extra igår mot Eskils b-lag som dessvärre blev en förlustmatch. Allt det jag berömt Extra för i de två tidigare omgångarna föll i glömska och i en tråkig och relativt målfattig match förlorade vi med tre bollar. Men det är bara att glömma en sån match och gå in med bättre attityd till nästa. På tal om Eskil såg jag delar av andra halvlek i deras förlustmatch mot Hästö. De leder länge och är med bra, men det blir tydligt at de är lite för tunna i Allsvenskan. Så fort de vilar delar av förstauppställningen tappar de och i ett skede får de 0-9. Att toppen håller allsvensk klass är det inget tvivel om men bredden saknas. Men jag tror ändå att de kommer ta tillräckligt med poäng för att hålla sig flytande i serien och det är ett gott betyg för en nykomling.

Inga kommentarer: