onsdag 4 november 2009

Mera minibuss!

Yes, vid det här laget vet de flesta om att det blev en fin seger för oss borta mot Skånela med hela 38-28 (22-16) efter en duktig urladdning från vår sida. Trots de stora siffrorna var det nära att vi inte fick med oss poängen hem till Nyköping. Detta då det är så satans trångt i minibussarna som vi har till matcherna. Lyckligtvis hade vi lite gott folk från Nypan där för att titta på matchen så Germe och Kenta åkte personbil hem. Det gav två lediga platser i Rolles buss och på så vis fick vi plats med poängen. Höll på att bli lite av en rysare där alltså.

Sett till spelet kommer vi inte riktigt igång de första minuterna av matchen. SIF tar ledningen med 4-1 och jag hinner faktiskt bli nervös på bänken. Men sedan blir det full rulle framåt där Hampus tar tag i taktpinnen. Efter en kvart har vi bytt mål med varandra och det står 10-10. Där händer det något helt klart. Vår fysik fäller avgörandet skulle jag tro samt att Emil gör viktiga räddningar. Melcher gör ett riktigt bra inhopp och vräker in fyra snabba när Hampus blir punktad och så har vi en trygg ledning i halvtid. Väl där laddar vi bara batterierna och pratar om att hålla fokus. Eftersom Tobbe är sjuk spelar Simon nonstop och när Hampus blir punktad får han än mer att göra.

Andra halvlek börjar bra med mål av Germe och sedan är det lite av en tango med två steg fram och ett bak där ledningen ökar successivt. Emil fortsätter att göra viktiga räddningar och särskilt då vi kommer in i en liten svacka runt 10 minuter in i andra halvlek håller han avståndet till Skånela. när så tio minuter återstår har vi tio bollar och sedan är det en transportsträcka in i mål. Vi kunde vunnit med fler bollar, men samtidigt kunde vi lika gärna tappat då det egentligen inte är tal om försvarsspel från något av lagen sista fem.

Pluspoäng till hela laget såklart men Emil, Hampus och Simon sticker ändå ut. Germe gör sin bästa match för i år och Melchers inhopp gav klart mersmak. Markus Pettersson gör ett av sina patenterade mål där han i en kontring med dålig vinkel smeker in den i bortre kryss med en härlig flipp. Hampus tyckte efteråt att han kanske skulle betala en ny matta till golvet efter hans knorr i första halvlek. Ja, det fanns en del ögongodis att hämta från matchen igår. Det var en match som fick mig att tänka på förra årets spel. Faktum är att vi dominerar den här matchen i åtminstone 45 minuter och det var länge sedan vi gjorde. En annan reflektion man gör är ju att vårt bottennapp mot Djurgårdshof känns nästan ännu mer ruttet nu. De har bara tagit poäng mot oss och då spöade de skiten ur oss med nie. Det är som att det vi gjorde i den matchen och det vi gjorde igår inte ens är samma sport. Vi spelade fickpingis mot Hofet medan vi spelade handboll mot Skånela. Tycker att det är det senare vi ska syssla med i framtiden!

• Simon spelar 59 min och typ 40 sekunder. Han trodde att han blev utbytt i andra och damp ned på avbytarbänken när Tobbe gick in. Kenta undrade vad fan han höll på med samtidigt som Germe tråcklar in ett skott från nie. Mål med en man mindre och en ny anfallsstrategi är uppfunnen.
  • Samme Simon var medvetslös bara några timmar innan i minibussen till match. I omklädningsrummet visade han dock klass där han inför matchen lyckades komma på att m a x blir max om man sätter ihop det.
  • Jag blev nästan lite romantisk när jag satt intryckt mot rutan i min minibuss med fullmånen som reflekterade i vattnet. NÄSTAN...
  • Mje mje mje mje mje mje mje mje mje ooooOOOOooooOOOOOoooooOOO mje mje mje mje mje mje mje mje!