fredag 6 november 2009

Säsongens match hittils!

Ja, det blev till slut säsongens bästa match - åtminstone sett från läktaren! Vi vinner med 30-26 vilket inte är en jättebra siffra. Men eftersom vi i första halvlek ligger under med 8-16 och har 10-16 i halvlek är det faktiskt ett smärre mirakel. Och efter att ha bevittnat Smikels målvaktsspel blir man inte så lite salig. 12 insläppta på de 40 minuter han spelar är riktigt bra i vilken match som helst. I den här blir det matchavgörande och jag skulle vilja veta vilken procent han hade idag. Lif Blå vill nog helst inte veta det...

Egentligen ska jag inte skriva om första halvlek för då är vi precis ruttna. Vi spelar stressigt och nervöst, Emil får ingen hjälp att tala om i kassen och framåt lyckas vi göra deras keeper till världsbäst. Nu var han bra genom hela matchen så inget ont om honom. Lif Blå spelade med fart och en del finess medan vi såg ut att vara nyvakna. Det blir en aning bättre mot slutet av halvleken och Micke kommer in vid 20 och gör några stora räddningar.

Sedan händer något. I halvlek har jag rapport om att några bestämda ord sades av ledartrion och då främst av Melchersson. Vad han nu sa så fungerade det för det var ett nytt IFK som ställde sig på planen. Det började illa med en slarvig passning ut på kanten som tappades bort och ett anfall i 6-5 rann ut. Men vi kom igen och vi kom igen och igen och igen. Räddningar följdes av bra anfall och så står det helt plötsligt 19-19 och kvitterat! Sporthalsen är som ett inferno och trots att vi "bara" är runt 450 pers är ljudkulissen enorm. Lagen följs åt målmässigt och för var gång något av lagen sätter en boll svarar det andra. Men IFK börjar föra mer och mer och det är Liffarna som måste kvittera och inte vi. Jag vet inte exakt när vårt ryck kommer men med kanske 6-7 minuter kvar börjar vi få två mål upp istället för ett. Med tre minuter kvar är det 3 bollar upp och vi väntar bara på målet som ska döda matchen. Men som jag nämnde tidigare är Lindes målis jäkligt bra den här matchen och säljer sig dyrt. Lyckligtvis har vi seriens bästa målvakt. För när Smikel spelar så här finns det ingen bättre. Till slut är det Simon som sätter det sista målet och saken är biff.

Trots att vi bara spelar handboll i en halvlek rankar jag den här som den bästa hittils. Bra underhållning och en enorm kamp. Liffarna har förmodligen en jävligt trist resa hem till Lindesberg, och att tappa en åttamålsledning är ju aldrig okej. Men jag tycker ändå att de spelar bra handboll hela vägen. Nu är det bara att suga på den här karamellen och sikta mot den absoluta toppen. Imorn möts Rimbo och Silwing i en högintressant match samt att Irsta tar emot Lidingö. Med lite flax kan vi avsluta den här omgången som serietrea. Mer troligt är att Rimbo slår Silwing och Irsta tar Lidingö. Då är vi efter på grund av målskillnad men ändå med i allra högsta grad!
  • Ja, matchens stora hjälte är Smikel i kassen!
  • Näst bäst är Hampus som gör 9 mål idag och sliter i både hemjobb och i försvar.
  • Simon rycker upp sig och från att ha hängt läpp i första, dödar han matchen i andra - några stolpträffar till trots.
  • Rilles comeback var helt ok även om han inte fick så många lägen. Han skapar ändå mycket när han drar på sig uppmärksamhet och det var kul att se honom på planen igen!
  • Från läktarplats kändes det som att coachandet gick bra idag trots en ny konstellation.
  • Fortsätter det såhär bra är vi trea till jul och tvåa när serien avslutas. Eller var jag för kaxig nu? haha. Det vore kul hur som helst!
  • Blir det stor buss nästa helg när vi möter Silwing? Tveksamt va?.. Förmodligen behöver fotbollsdamerna den till nån träningsmatch i Harg!