söndag 15 november 2009

Vinst i Högdalen!

Grymt sa grisen om att bli julskinka och grymt säger jag om vårt försvarsspel i dagens drabbning mot Silwing/Troja. En klyscha som brukar gå varmt i handboll är att man vinner matcherna bakåt. Idag var det så sant så, då vi gjorde en riktigt bra kamp och stog upp mot ett storväxt Silwing. Det gav enkla mål och självförtroendet att våga vinna.

Inledningen av matchen var något svag från vår sida där Smikel får göra en del avancerade räddningar för att hålla oss nära Silwing. Framåt förhastade vi oss och försökte stillastående skjuta oss förbi deras mur, alternativt kastade vi bort bollen i stressade kontringar. Lyckligtvis tycktes det som att även Silwing ville vara med och tävla om mest bortslängda bollar så ledningen blev inte större än 4-2 för hemmalaget. Vi tar ikapp och lagen byter lite mål fram och tillbaka. Vi gör ett litet ryck i slutet av halvleken och det står 10-12 till vår favör. Min känsla är att Silwing är bra men att vårt duktiga försvarsspel hela tiden håller koll på dem. Och de gånger då de rinner igenom finns Smikel där och räddar i princip allt. (Ja utom 10 då).

Andra halvleken ser något liknande ut även om det är vi som håller i taktpinnen mest hela tiden. En kvart in i andra gör Silwing en dödsryckning och har 14-15 eller 16-17. Men vi står emot och kort senare kan vi dra ifrån och i slutet orkar de inte med. När de går ut för att punkta Hampus kliver Simon fram och gör några viktiga. När det blir tvåpunkt tar vi det fortfarande piano och målen fortsätter att trilla in. Precis så som jag önskade klev flera spelare fram och då är vi svåra att stoppa.

För att sammanfatta kampen i punktform kan man, dvs. jag, skriva såhär:
  • Smikel blev matchens lirare och förtjänade det verkligen. Pellinho kunde lugnt sitta på bänken och trixa med bollarna. Micke räddade 31 bollar och släppte alltså blott 21. Knappa 60 % får väl anses vara ok antar jag.
  • Hampus har varit sjuk hela veckan och inledde en aning tvekande. Spottade verkligen upp sig framåt och hängde sju. Bakåt var han bra precis hela kampen.
  • Dalin säker från straffpunkten då han dunkar dit bollen ribbkryss in. Det behöver inte vara så svårt...
  • Germerud gör ytterligare en mycket bra kamp där han är så gott som felfri bakåt och samtidigt gör viktiga mål framåt. Tycker nog att han har gjort sitt på H6 och ska husera på nio meter i fortsättningen.
  • Simon och Tornler hittar varandra mycket bra idag och verkar vara som klippt och skurna mot storväxta lag.
  • Kenta ville visa förbundskaptenen hur coachning ska gå till genom att lägga in time outkortet i ett känsligt läge. Tack vare fippel av sekretariatet blåstes matchen av först som Tommy snyggt placerat bollen i bortre kryss.
  • Ja, Staffan Olsson var på besök i Högdalshallen och bevittnade vår seger. Han drygade då ut den redan relativt stora publiken. Och det var, tro det eller ej, lite stämning i hallen då Silwing ryckte närmare.
  • Hampus Haking fick göra come back igen efter att ha varit borttagen förra matchen. Det blev visserligen blott en balja idag, men bra jobbat ändå!
  • Nu ligger vi trea efter Djurgaurn och Rimbo. Diffarna ska det nog mycket till om de ska halka ned ett hack, men nu har vi blickarna på andraplatsen. Samtidigt jagar Irsta och Tyrold på och det kan bli en rysare av det här mina vänner!

1 kommentar:

pelle sa...

Bra att punkterna inte syns samt att sammanfattningen blev längre än inlägget i sin helhet... men så kan det bli en söndagskväll och det får vi leva med!