onsdag 28 oktober 2009

Det kan inte bara vara samkväm... Men kanske lite mer fotboll?

Så var det onsdag igen och veckan rinner iväg som vanligt. Två pass avklarade och där måndagens pass handlade en del om personlig avslutsteknik och kontringar, medan tisdagen blev ett riktigt grispass. Då menar jag inte att det var dåligt utan att det var riktigt fysiskt jobbigt. Mot slutet lirade vi fem mot fem och de tekniska felen gick snart inte att räkna och det började bli grinigt, ack så grinigt. Tröttheten gjorde att tålamodet inte hängde med och särskilt M6:orna fick utstå en del. Jag kan faktiskt inte minnas att vi har haft en sådan här grinig träning sedan Andréas Asp försvann. Han hade nämligen en förmåga att alltid gå för max och var inte direkt blyg i närkamperna. Då kunde det bli grinigt. Efter att han försvann har det blivit mycket snällare och ja, lite för snällt. Men igår var det riktigt grinigt emellanåt. Det kan faktiskt få något positivt med sig i slutändan.

MEN, vad vi inte får glömma är att jobba rätt och tufft och inte gena, slita och dra i tröjor samt täcka innanför. Det gör inget att det blir lite grinigt på träningarna, men tar vi med oss fel arbetssätt in till matcherna har vi ingen nytta av det alls.

MEN, igår hade vi faktiskt stunder då vi jobbade jävligt bra även mot skyttarna. Det kom tillfällen då vi täckte upp för kamraten när denne gick ut och då vi tvingade skyttarna till sämre avslut. Hampus fick exempelvis inte bara gå upp och sätta dit den i bortre och jag var snubblande nära att limma ett av skotten. Hampus håller givetvis inte med om det...

En annan positiv aspekt på gårdagens träning är att vi kämpar till sista minuten, till sista svettdroppen har lämnat kroppen. Och trots att vi slänger bort bollar, att folk kontrar "i onödan", är det ingen som klagar på den som bränt ett pass. Det kommer istället uppmuntringar till vårdat spel och en ursäkt och så vidare. Det får gärna vara grinigt på träning, men samtidigt behöver man inte sänka en lagkamrat över en missad boll. Där har vi blivit mycket bättre i år och på det sättet ska vi fortsätta.

Idag får vi vila batterierna och så är det nya tag imorgon torsdag. Faktum är att jag redan nu är sugen på att gå ner och träna. Det börjar så sakteliga hända grejer och när det till och med blir lite nerv i matcherna på träning, då är det kul med handboll!

Inga kommentarer: