lördag 10 oktober 2009

Ett par storlekar för små...

Igår kom Djurgården hit; de kom, de såg och de segrade. Det var dock match i en halvlek även om Diffarna ledde med 10-14 efter 30 minuter. Mycket tack vare Emil i buren ska sägas, men även för att vi de första 20 höll ihop bakåt och spelade sansat framåt. Dessvärre bränner vi för mycket klara lägen från sex meter, samt att vi låter deras keeper få lite lätta räddningar. I andra gör vi ett ryck, men det visade sig vara något av en dödsryckning för sedan manglade Djurgårdarna ner oss totalt. Tydligt exempel är när Persson gör FEM frilägesräddningar i rad utan att vi lyckas komma närmare i målprottot. Mot slutet blir lägena alldeles för bra och även Emil får kapitulera.

Vad ska vi lära oss av det här då? Jag vet inte ärligt talat. Djurgården är oerhört bra i år och har hot på precis alla positioner. Vi spelar bra i perioder men det blir stressat när vi inte får våra enkla mål och då blir det galet bakåt också. Men det finns 38 poäng kvar att spela om och det gäller nu att göra ytterligare en bra träningsvecka så att vi kan hämta hem två poäng mot Irsta nästa söndag. Det är fortfarande intensitet bakåt, men också större tanke och kyla framåt.

Pluspoäng till Persson som sagt, som gör en kanonmatch. Tycker också att Melcher ska ha cred för sin insats. Han visar kämpaglöd långt efter att de andra har gett upp och om fler hade brunnit så igår hade vi kanske kommit undan med hedern i behåll. Hampus gör 10 baljor och även Axel förtjänar beröm. Nu glömmer vi det här och går vidare!

7 kommentarer:

glenn sa...

Trökigt att läsa. Men det måste ändå varit ett stort steg i rätt riktning jämfört med förra matchen. Sen är det jobbigt att du ger så mycket cred till DIF, men det är de säkert förtjänta av. Jag kan ju alltid trösta mig med att tänka på hur det gick förra gången de var uppe i högsta serien. Häng i nu!

pelle sa...

Tro mig glenn, det är inte så att jag vill ge cred till diffarna, men det är svårt att inte göra det faktiskt.

Om det sedan kommer räcka till högsta serien inom några år det låter jag vara osagt. Men att de vinner div ett norra är givet.

glenn sa...

ok. ser att deras två bästa målskyttar är bajare. måste ju svida lite...

Anonym sa...

Kanske inte glömma matchen helt. Man lär sig mest av sina misstag. man ill inte göra om sådana....alltså inte glömma för mycket. Inställningen hos flera var tyvärr märklig. Det ser så tamt ut. Var är glädjen, gnistan och viljan att hjälpa varandra? Alla måste vara tuffa i försvaret. Det räcker inte med Jögge, Melcher och Hampus. När inte alla tar i så ser det tuffare ut än vad det är och då blir det gärna en utvisning mer än vad de skulle bli om alla tog i. Om matchreferatet i nyheterna är uppfattningen hos ledarna/laget så skiljer det sig nog en hel del från publikens uppfattning. Kanske borde man prova lite nya varianter i försvaret när det inte fungerar som det är nu. Fortfarande saknar jag Rille som en av spelarna. Hur som helst lycka till i fortsättningen!

Anne sa...

Hej igen...menade inte vara anonym.
Anne

pelle sa...

Tack Anne!

Nu minns jag inte vad som stod i tidningen men vill minnas att ledningen var rätt missnöjd där också. Vi i laget är inte nöjda med hur vi spelar annat än de första 20 där jag anser att vi står upp bra. Sedan händer det som vi visat i tidigare seriematcher att vi missar framåt och börjar stressa åt alla håll och kanter. Det följs sedan av någon slags uppgivenhet som lamslår nästan allt och alla. Det är min bild och jag vet inte hur vi ska komma åt det. Fler måste naturligtvis axla ansvaret samt att bänken måste vara aktiv. Som du säger kanske vi kan prova att störa dem med ett annat försvarsspel. Vi har smakat på 3-2-1 men är nog inte riktigt redo för det än. Det finns en del att jobba på helt klart nu när vi saknar spelare som Andréas och Gee bakåt. Självklart saknar jag Rille också som en spelare med rutin. Men det är ny träningsvecka nu och ny chans att förändra och förbättra på söndag. Gäller att vi hakar på tåget nu!

Tack för all support du ger och tid du lägger ner på oss!

dif sa...

NorrEttanTipset har dragit igång igen.

Vore trevlig om du var med på detta.

Gå in på www.difhandboll.se och tipp omgångarna.