lördag 3 oktober 2009

Inför Djurgårdshof - Nyköping

Dags att ladda på nu efter en hel veckas träningar. Motståndet är som sagt Djurgårdshof som i år har målsättningen att komma bättre till än ifjol. Det skulle innebära minst en femteplats då de kom sexa ifjol. Jag vet att de har fått in nytt blod både på målvaktssidan och på nie meter så det blir spännande att se vad de kan ställa upp med för lag. Vissa tippar att vi ska köra över dem, medan någon menar att rutin slår ungdomlig entusiasm och ger Hofet en knapp seger.

Min tippning är att om vi kommer upp i tempo och spelar ett vettigt försvarsspel kommer vi vinna med åtminstone ett par tre bollar per halvlek, dvs. 5-6 bollar totalt. Om vi däremot inte kommer upp i tempo, inte får fart på kulan och står på hälarna bakåt så kommer vi få en brysk påminnelse om att inget är avgjort förrän matchen är spelad. Det är dags att visa att vi är bättre än de lag som har mittenplaceringar som sitt slutmål. Imorgon kommer vi att ha med oss en stark trupp och det finns inget att skylla på om vi inte löser uppgiften. Det är bara vinst som gäller!

I övrigt tycker jag att serien är fruktansvärt svårtippad. Det har varit en del resultat som får mig att höja ögonbrynen lite och det känns som att det här blir den jämnaste serien på länge. Ser man till resultaten från den här omgången hittils: Switte - Tyresö 30-31 och Lidingö - Lif Blå 26-30 väcks en del frågor. Har switte hittat några spelare eller är Tyresö inte så starka i år? Har Lif Blå med sig spelare med Elitserierutin? Klart är att fjolårets säsong inte kommer hjälpa till när det gäller tippningen av årets serie. Men får jag gissa omgången som är kvar så blir det seger för Irsta mot Tyrold, Djurgården vinner mot Rimbo och som sagt tar vi hem segern mot Hofet. Imorgon vet vi!

Inga kommentarer: