söndag 22 februari 2009

Torsk mot Tyresö...

Jag var inte med i Tyresö och har därför inte skrivit något om den matchen förrän nu. Läser man på Annes matchreferat på hemsidan får man känslan av stor frustration i framförallt anfallet. Vi ligger under i princip hela matchen frånsett en stark period i början av andra där vi går upp i en tvåmålsledning. Men, vi orkar inte hålla i och förlusten skrevs till 27-23.

Tyresö gick ut i en tvåpunkt från start vilket vi inte var beredda på. Men egentligen ska det inte vara något större problem då vi har starka genombrottsspelare. Och igenom kom vi tydligen, men väl där fick vi inte in bollen. Enligt uppgift från bänken ska vi haft upp emot 21 missade sexmetersavslut! Med tanke på att vi torskar med fyra bollar och bara gör 23 kan förlusten mycket väl förklaras där. Hade vi fått hål på dem där hade de kanske släppt på punkterna och låtit spelet flyta på; nu fanns det ju ingen som helst anledning att göra det. Den bästa perioden kommer tydligen när de släpper punkten på Andreas och han får göra en del mål från nio meter.

Emil ska ha varit bra igen och det förvånar mig inte. Han har sett jäkligt bra ut på träning i veckan. Det är trist då att det inte räcker. Även trist att vi inte plockar de här poängen i jakten på kvalplatsen. Å andra sidan kan vi nu helt slå bort tanken på seriesegern och helt fokusera på att ta de poäng som behövs. Under en hel säsong gör man oftast en eller två plattmatcher och kanske kommer den här förlusten som en baksmälla efter förra veckans bragdmatch mot Eskil. Men men, vi ska inte gråta över det här. Vi har fortfarande kvalplatsen i våra händer och en ny chans att ta poäng kommer på fredag. Med bra träningar i veckan och med lite "jävlar anamma" ska vi nog nöta ner Djurgårdshof hemma i Sporthallen.

IFK: HEJA!