fredag 27 februari 2009

Lika = förlust...

Inför den här matchen skrev jag att om vi kommer upp i nivå kommer det inte spela någon roll hur bra Hofet spelar, vi kommer ändå att vinna. Det står jag fortfarande fast vid. Vi kommer inte upp i tillräcklig nivå ikväll. Hofet gör det bra taktiskt. De växlar punkt genom matchen och tar bort en het Tobbe och håller Hampus ute ur matchen under stora stunder. 26-26 är på så vis inte ett orättvist resultat.

Inramningen idag var riktigt bra. Tifogruppen gjorde ett kanonjobb och 647 pers på läktaren är klart godkänt. Det var upplagt för fin handboll och inledningsvis bjöd de, för dagen blåvita upp. Den inledande punkten på Hampus blev till inget alls. Men så biter Hofet tillbaka en aning och kommer närmre. Sedan är det två herrar i gult som tycker att de minsann förtjänar en stor portion uppmärksamhet. Jag brukar inte ge kritik till domarna här via bloggen, men idag kan jag inte hålla mig. Det här domarparet är petiga, stroppiga och vill uppenbarligen inte att handboll ska spelas i längre sekvenser än 10 sekunder innan de måste blåsa för något. Vi har vid ett tillfälle i första halvlek 3 spelare på plan! Trots det håller vi tätt bakåt och kanske är det den tändningen vi behöver för att ta ledningen. I paus har vi 15-13.

I andra halvlek inleder vi bra igen. Lite turer fram och tillbaka så har vi faktiskt 23-17 med lite drygt tie kvar. Dessvärre lyckas vi inte att hålla undan och i samband med en utvisning och slarvigt spel tappar vi fem raka innan Simon gör 24-22. Återigen glädje men ack, det vill sig inte utan Hofet tar igen till 24-24. Rille tar här och gör sin patenterade lobb och ledning igen för de blåvita. Men med minuten kvar lyckas de än en gång utjämna. Spänningen är olidlig när vi går till anfall igen. Vi måste bara sätta bollen! Då kliver Dalin fram och gör ett klassmål. 26-25 och det är halvminuten kvar. Hela läktaren står upp och manar på gubbsen i försvaret. Femton kvar och de tar avslut. Smike tar bollen och nu är det väl ändå klart!? Bollen ut från Smike, hög press och Smike går ut för att göra sig spelbar. En liten kommunikationsmiss mellan Tobbe och Smike och bollen går förbi den senare. Men visst är väl en Hofetspelare på bollen? Det tycker vi helt objektiva på läktaren i alla fall. Men våra goa gubbar i gult tycker självfallet annorlunda och blåser frikast för hemspel. Fem sekunder kvar... Frikastet går och självklart slinker bollen in i bortre.

Besvikelsen är total.

Hur och varför det här skedde är nog ingen idé att helt försöka klura ut nu. Att vi inte gjorde vårt jobb är uppenbart. Att vi samtidigt hade en del motvind är rätt tydligt också. Men jag får gratulera Hofet som kämpade med den äran. Och själva tog vi ändå en pinne och är ett liitet hack närmare kvalplatsen. Faktum är att vi nu har två pinnar kvar att plocka och tre omgångar att göra det. Sif vann dessvärre mot Tyresö vilket gör att avståndet ner till dem är fem poäng nu. Men det finns ingen anledning att deppa ihop. Vi ska nå kvalet, så är det bara. Vi är värda att nå dit och så även vår publik. Som sagt var inramningen idag helt suverän med Tifo och hela baletten. Enda minus var att ljuset i hallen inte gick igång på kanske fem minuter efter inspringet.

Så vi kommer tillbaka! Bara att ladda på inför mötet mot DIF!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra printat kollega . Trodde jag kunde se skilnad på vad som var en hemåt pass eller skott. 20 år på handbolls planen räcker inte tydligen för att kunna göra den bedömningen:). Jag brukar inte heller gnälla på domarna, alla kan ju göra fel. Men hur hittar man ett sådant beslut när det har gått 59.55 horribelt . Nu skall jag åka till jobbet och älta matchen i ca 10,5 timmar, kan bli mycket väskar som får lida för poäng tappet . Peace out brother

glenn sa...

intressant referat för en som inte var där. bara bryta ihop och komma igen. det man inte dör av, blir man starkare av etc. 3 utvisningar samtidigt är en klassiker.