torsdag 5 februari 2009

Taggad torsdagsträning

Idag var sista träningen inför helgens match mot Lif Blå och den var bra och fartfylld. Jag tyckte att det dessutom var bättre intensitet bakåt än vad jag har sett på ett tag. Vi kommer behöva vara bra mycket tätare i defensiven på söndag, än vad vi har varit de senaste hemmakamperna.

Det gäller att plocka poängen nu så att vi säkrar kvalplatsen. En seger här och torsk för SIF, och vi har tio poäng ner till fyran. Ett klart mycket mer intressant scenario är: seger mot Lif Blå och seger för SIF. Då har vi tätkänning och mötet den trettonde i Eskilstuna kan då väl nästan kallas lite av en seriefinal.. Eller vad är reglerna? Hur många seriefinaler kan det bli på en och samma säsong? Kan det bli en seriefinal mellan ettan och tvåan i serien eller måste det vara ettan och trean? Jag får väl googla. (Hur går det med ditt googlande Jeppe?)

Det är både frestande, roligt och farligt att tänka framåt en eventuell direktuppflyttning eller mot ett framtida kval. I andra bloggar och forum har det diskuterats en del om kvalitetskillnader på norr- och söderettan, och om vilka lag som har störst möjligheter att gå upp. Jag tror det är bäst att ta en match i taget med början mot Lif Blå. Det lär bli en tillräckligt hård nöt att knäcka. Sitter vi med huvudet i molnen och fantiserar om Allsvenska kval kan vi nog få ett jobbigt uppvaknande i Sporthallen på söndag.

Så ladda ordentligt inför söndagen boys! Heja IFK!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är det inte träning imorn?

pelle sa...

Nej, det är en annan kampsport som huserar i hallen imorn. Det är därför vi inte har fredagsmatch.