måndag 16 februari 2009

Ny träningsvecka, ny omgång: dags att ladda om!

Måndag och snart dags för veckans första träning. Många suger nog fortfarande på segern från i fredags och jag tror det kommer vara lätta ben på gubbsen ikväll. Men i övrigt är det dags att släppa den matchen och rikta in oss på den viktigaste matchen vi har just nu: det vill säga nästa. Tyresö borta är en match jag har svårt att få ett grepp om. De har blandat och gett under hela serien och huserar för tillfället på sjätteplats med bättre målskillnad än Hovet. De är lite i ingemansland men vill nog akta sig för att tappa för mycket poäng då de "bara" har fyra ner till kvalstrecket just nu. Sist vi mötte dem lyckades vi aldrig springa ifrån målmässigt och vi vann med blott tre bollar. Så som serien ser ut nu gäller det att vi plockar hem de här poängen. Vi har fem omgångar kvar och vi måste ta tre poäng för att säkra kvalplatsen - förutsatt att SIF tar full pott. Det ska väl inte vara några problem på fem matcher, men två av dem är mot DIF och just Skånela. Det vore inte önskvärt att åka iväg till Märsta i sista omgången med kniven på strupen. De har trots allt redan fällt Eskil i Vikingahallen.

Ska vi inte vinna serien då?

Ja, det kan man ju alltid önska att vi gjorde. Men ser vi till "pappret" har Eskil den lättaste vägen kvar att vandra. Kanske att en rejäl underskattning mot Hovet på bortaplan kan sätta lite käppar i hjulet, alternativt att de inte når upp till nivå mot norrlandsgängen. Annars ska de ta hem 10 poäng och dessutom få med sig en fin målskörd. Vi har som bekant Djurgården och SIF på bortaplan och även om vi kan bärga vinster där, lär det inte vara med 9-10 bollar som sist vi mötte dem. Det är därför säkrast att vi plockar poäng nu redan mot Tyresö och försöker rikta in oss på att hamna på kvalplats. Om vi kommer tvåa eller trea tror jag inte har så stor betydelse annat än för känslan i bröstet. Söderettan är jämn som tusan och i princip kan vilket av de 5-6 topplagen vara på kvalplats efter seriens slut. Enligt de flesta "förståsigpåare" ska ju den serien vara så fantastiskt mycket bättre än vår så vi får väl stryk ändå. Å andra sidan skulle vi hamna på nionde plats i år så kanske att man inte ska lyssna för mycket på vad folk säger.

Men men, först ska vi ta oss till kvalet och allra först ska vi göra fyra bra handbollspass i veckan och ALLRASTE först blir det Fussball!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni borde satsa på att vinna hela skiten istället för att vara tråkigt ursvenska och hoppas på något som redan är minimum.

pelle sa...

till Ehhh:

Eeehhhh tråkigt ursvenskt har funkat rätt bra hittils så du får nog ursäkta om vi fortsätter med det. Sedan kan ju du sluta vara så tråkigt ursvensk och skriva ut ditt namn istället för en anonym kommentar.

Sen är det väl klart att vi satsar på att vinna serien, men vi tar en match i taget. Kenta drog ju upp riktlinjen genom att vi skulle vinna varje hemmamatch och vara lika bra borta. Nu har vi varit bättre borta än hemma, vilket kan behövas i de kommande kamperna mot DIF och SIF. Men jag tänker vänta med att kaxa innan vi har löst uppgiften. Innan dess blir det bara tomma ord.