söndag 13 september 2009

Melcher Melchersson

Så har turen kommit till Melcher Melchersson som är vårt enda nyförvärv utifrån den här säsongen. Det är en nygammal bekantskap som återigen drar på sig IFK-tröjan och som senast kommer ifrån KAIK. Melcher är nåt så märkligt som vänsterhänt och har hittils gått som H9 men fungerar även på H6 om så krävs. Han har ett tungt skott när han väl drar på och har haft både toppar och dalar under försäsongen. Här kommer hur som helst Melchers svar på frågorna. Mycket nöje!



Smeknamn: Har nog inga!
Ålder: 21
Position: H9

Du är ju nygammal här i IFK. Hur kommer det sig att du sökte dig tillbaka hit och vad tycker du om att lira med IFK igen?
Jag kände att jag behövde byta klubb för att utvecklas mer och kunna satsa hårdare på handbollen. jag kände ju de flesta av killarna i IFK sen innan och visste att det var ett satsande lag med höga ambitioner och bra potential. Det är en kul och snabb handboll med väldigt bra och proffsig styrning av såväl spelare som tränare och alla runtomkring! Så det kändes som ett naturligt val att gå tillbaka till IFK Nyköping. ( Ett plus är ju även att farsan är med som ny tränare för b-laget också!) Så här långt in i säsongen så stortrivs jag i den blåvita tröjan!, och är säker på att det kommer bli ännu bättre och roligare med alla sköna IFK:are!

Vad har du för förväntningar på laget den kommande säsongen?
Jag skulle inte säga att jag har stenkoll på de andra lagen vi möter i serien, men av de lag vi mött och hur vi har spelat än så länge så ser det rätt så ljust ut tycker jag! Ser man till föregående säsong så borde vi ju vara ett lag i toppen även utan Mr. Asp. För mig är det självklart att vi ska vara med och kriga i toppen och knipa en plats till Allsvenskan, med våran inställning träningsflit och vilja att vinna så tror jag det kommer gå vägen!


Vilket lag möter du helst och vilket är tråkigast att möta?
Det är kul att möta ett riktigt bra lag som spelar bra och rolig handboll. Jämna matcher är oftast väldigt kul att spela! Jag tycker om att möta lag där det är känslor på planen, en stor vilja att vinna i båda lagen är en viktig ingrediens i en bra match! Tråkiga lag att möta är de som bryr sig mer om att klaga på domare/spelare och försöka psyka motståndare, än att spela handboll! Lag som spelar tråkig och ”gubbig” handboll är överlag tråkiga att möta. Nämner inga namn.


Om du inte var handbollsstjärna, vad skulle du vara då?
Det är en bra fråga. Jag skulle nog ha satsat på jobbkariären mera och utbildat mig till någonting mer intressant än snickare. Jag hade nog satsat på någon annan bollsport, tror inte jag skulle klara mig utan sporten här i livet! Men som tur är så behöver jag ju inte göra det (än)!!


Vilka lag blir topp tre?
Som sagt så har jag inte så bra koll på övriga lag, men jag får nog falla in i ledet och säga som övriga spelare i IFK att Djurgården kommer bli farliga, sen gör jag en vild gissning på Tyresö, och självklart IFK


Vem blir årets utropstecken i IFK?
Hampus ser väldigt stark ut och har spelat grymt på försäsongen och tror han kommer vara en av de bästa V9 i Div.1 i år, så länge han får vara hel! Hela laget kan komma bli ett stort utropstecken i år kan jag tro!


Vem vinner interna skytteligan?
Delad plats på Asp och Tornler skulle jag säga!


Hur blir din säsong?
Väldigt kul och lärorik, känner att jag får enormt bra backup av spelare och ledare. Det plus min egen satsning så kommer den här säsongen att bli riktigt skoj och utvecklande i IFK!


Tack för svaren Melcher!

3 kommentarer:

Frank sa...

"Smeknamn: Har nog inga" heh... jag kan hjälpa till: Ahmed Ahmed, Kennedy, Colin McRae, Barbie-Ken och F**t-F**t. Nån anna som kommer på ngt mer??? =)

Anonym sa...

"Nån annan" ska det förstås stå!!

pelle sa...

haha, kärt barn tycks ha många namn trots allt. känner dessvärre inte till några själv till den här filuren då jag är ny i föreningen. tackar ändå för infon Frank!