fredag 25 september 2009

Darrig premiärseger!

Första anfallet vi gör idag är troligen det bästa under matchen: bollen kommer ut från Smike i kassen och vidare i en kontring där vi sågar oss till ett avslut där Simon stänker in bollen. Vi har några bra förutom det, men de är rätt sällsynta idag. Men segern kom trots allt och vi vinner båda halvlekarna - om än med minsta marginal. Tror att mycket av det kan kallas permiärnerver där vi inte riktigt vågar spela ut deras 3-2-1. Bakåt får vi inte koll på deras något orytmiska spel där de blandar fart med stort tålamod på ett bra sätt.

Men det är ändå jäkligt skönt med två poäng och att ha premiären avklarad. Som Kenta uttryckte det efteråt är en sån här seger mycket värd i slutet av en säsong. Man måste helt enkelt vinna skitmatcherna också. Nu ska jag inte ta ifrån Lidingö något och inte heller klyshigt säga att vi var dåliga - även om vi faktiskt var det. Det är i mångt och mycket Lidingö som gör oss dåliga idag då de får bra träff på oss i försvaret och gör det svårt för vårt försvar. Är säker på att Lidingö kommer plocka poäng i år och komma bättre till än ifjol.

Tror säkert också att vissa bloggare kommer anse att det här är ett tecken på viss svaghet att inte döda matchen tidigare och vinna med fler bollar. Och visst, analysera på bara. Är ändå rätt säker på att när allt summerats så kommer vi att vara ett av tre topplag, mycket tack vare att vi numera inte gör i byxorna helt så fort det blir jämnt utan kan vinna de här matcherna. Nu laddar vi för ny träningsvecka och match borta i Högdalshallen. Hofet åkte på däng idag mot Rimbo borta och lär vara taggade på att visa att deras ungdomliga satsning inte bara är tomt prat. Man ska aldrig underskatta Breiding och kompani så det är bäst att vi lyfter oss ett par snäpp om vi ska ta två nya pinnar - där har vi nämligen inte en fantastisk publik i ryggen! IFK HEJA!
  • Ja, publiken är sannerligen fantastisk! Vad sägs om dryga 620 åskådare på plats!? Ruggigt bra och bäst av alla hemmapremiärer i Nyköping i höst - inklusive hockeyn vad jag förstår!
  • Simon får priset för bästa spelare och det tycker jag att han är väl värd.
  • Extra cred till Tobbe som nu har skjutit både Emil och mig i ansiktet. Inte så väl vald tajming att göra det på uppvärmningen inför match...
  • På tal om huvudskott var ju olyckan framme även i slutsekunderna när Tommy drar en huvud in i mål. Högst oavsiktligt och tråkigt.
  • Får göra ett inhopp idag och skönt att även jag har fått klara av premiärnerverna. Skönt också att att få använda mer än ansiktet när man räddar.
  • Tycker att Hampus står upp bra mot Lidingös alla genombrott och visar att han är en tvåvägsspelare av rang.
  • Axel gör en Kjellman och dräper på bra! Är sedan så gott som felfri bakåt både som etta och tvåa vilket är jäkligt kul att se.

Inga kommentarer: