lördag 26 september 2009

Dagen efter premiären

Dagen efter premiären och jag har fått lite distans till gårdagens kamp. Kan fortfarande inte riktigt säga om vi gör en mindre bra match eller om det är Lidingö som gör en riktigt bra match. De verkar vara nöjda med sin insats vilket är kul att läsa. Då blir i alla fall jag lite mer nöjd med vår insats. Och som Adam skriver i vår gästbok på hemsidan fick publiken valuta för pengarna i en spännande match. Gillar sådana här matcher när det är jämnt, men ändå en god stämning. De utlovade revanch på hemmaplan och nog kommer det bli tufft att hämta två pinnar i Gångsätrahallen i vår.

Sedan är det roligt att vi har en lokaltidning som ger oss i IFK så mycket utrymme. Missade dessvärre intervjun med Hampus igår, men idag har vi en ny helsida och det är självklart en bidragande orsak till det stora intresset för laget. Naturligtvis har vi gjort oss förtjänt av det, men roligt i alla fall. Läser i SN att Björn Andersson saknar Andreas Asp i defensiven och att i vi läckte i zon 3. Ja, det håller jag med om och det är faktiskt främst i defensiven jag saknar Andreas också. Ja, och vid sidan om planen också då såklart då det är en jäkligt bra kille. Bra på att sjunga är han också. Men att vara så orolig som Björn Andersson är över vår defensiv vet jag inte om jag är ännu. Och att Simon inte hör hemma som trea på grund av att vi behöver honom framåt är lika felaktigt som att Andreas inte skulle ha spelat trea förra säsongen. Simon har visat klass som trea och tillsammans med Tornler, Jögge, Brofjord och Tobbe har de stängt zon 3, bland annat mot lag som allsvenska Hallby. Däremot har det varit lite mer skakigt de två senaste matcherna och om det är nerver eller ej kan jag inte svara på. Det tar tid att spela ihop ett försvar och vi kommer säkert ha problem i zon 3 även framöver - särskilt mot lag med bra samspel mellan mitt 9 och mitt 6. Men det är vi inte ensamma om och med träning och matchspel kan det bara bli bättre. Tidigare under säsong har vi haft problem med ettorna bakåt och igårkväll gjorde de ett jättebra jobb. Våra treor och tvåor kommer också att få ett bättre samspel och vi ska inte glömma att det är lätt att bli lite het när man har 600 pers på läktaren som skriker och hejar på. Vi går bort oss ett antal gånger då vi lyfter för mycket, och i nästa anfall överkompenserar vi och kommer inte ut istället. Lätt hänt och inget att dra för stora växlar på. Säsongen är äntligen igång och första kampen avklarad! Nu önskar jag bara att Extra får en bra start på säsongen på söndag. HEJA!

På tal om Simon förresten. Måste bjuda på en härlig felsägning i omklädningsrummet innan match. Minns inte riktigt hur det var, men någon drar en skämtsam diss mot Tommy. Simon vill hålla sig utanför och förklarar varför han inte drar ett elakt skämt med devisen: "Man ska inte slå på den som sparkar"... haha Den borde väl passa i svarta boken Andreas?? Värd tre svalor bara den tycker jag!

2 kommentarer:

Andréas sa...

Haha, tack Pelle för att du berömmer min sångröst. Jag kör väl med devisen "hellre än bra" där även om man kan ta fram en och annan passande text då och då ;) Kommer upp till Nypan nästa tor, fre så vi får väl analysera lite försvarsspel då. Men det tar ju tid att spela in ett nytt försvar, det måste man vara medveten om. Fortsätt slita!

Och om felsägningen; HAHAHAHA!!! Helt underbart, fullständig världsklass på den!!! Redan antecknad!!! Underbart, Simon! =)

pelle sa...

Alltid lika trevligt när du tittar förbi Assssssssssp! Sen tycker jag att du är alldeles för kritisk mot din egen sångröst.

Och ja, det är en helt underbar felsägning! Hoppas att du får spela idag och att ni spöar bajen!