lördag 13 mars 2010

Seger, seger och åter seger!

Fyra omgångar kvar och vi förlorar en 4 poängsmatch mot Irsta. En knäpp på näsan och fördel Irsta om kvalplatsen. Tre omgångar kvar och Irsta vinner mot Rimbo samtidigt som vi torskar mot DIF. Helt plötsligt är vi femma i serien efter Tyrold och bara målskillnad håller oss framför Silwing. Känslan är givetvis den att vi är ute och med två omgångar kvar går tongångarna att vi ska göra vårt så får vi väl se sen. Djurgårdshof är första motståndet och det är ett lag vi haft svårt för i alla tider. Men vi vinner med åtta, Irsta förlorar mot Tyrold och så är vi tillbaka i racet igen! Återkommer lite senare till det här men ska först prata lite om vår match.

Hofet kommer till start utan Sander vilket måste vara ett avbräck. Tydligen är någon linjespringare frånvarande också och det märks att de inte får till defensiven. De inleder med sned 5-1 mot Hampus och då blir det upp till högersidan att lösa uppgiften - något den också gör! Melcher och Stefan hänger två och Tompa Dalin drar dit inte mindre än nio spelmål och gör säsongens match. Vi spelar mycket klokare framåt nu än tidigare och Hampus har det tålamod som krävs när man är punktad större delen av en match. Simon fördelar bollen på ett bra sätt och även Tobias går in och hänger tre.

Hofet sitter givetvis i en svår situation nu och kanske har de gjort sitt i division ett. Det finns stor potential i flera av spelarna där deras V6 sätter 12 bollar och mittnian, Johan nånting, gör en bra match. De får försöka samla ihop ALLA sina spelare inför mötet med Rimbo och hoppas att de senare väljer att spara krafterna inför kvalet.

Men så åter till det som jag inledde med. Det är alltså en omgång kvar som avgörs kommande söndag klockan 16. Irsta har fortfarande fördelen då de möter Tyresö hemma. Tyrold måste gjort en kanonmatch och kanske kan de rubba DIF som nu alltså inte ens har en perfekt serie kvar att spela för. Enligt rykten har Tyrold fått starka nyförvärv som båda har vunnit SM-guld med bajen. Väntar med spänning för att se om det är så. Det gör alltså att drömscenariot är att Irsta förlorar mot Tyresö, att Tyrold tappar poäng mot Djurgården alternativt inte vinner stort, samt att vi krossar Lidingö. Då är det kval i Sporthallen mina damer och herrar!

Men oavsett hur det går har vi gjort en bra säsong även i år. Vi har tappat flera nyckelspelare men ändå är vi med och fajtas i toppen. Jag vill tacka alla som jobbat runtomkring oss i A-laget och B-laget och gjort det möjligt för oss att lira. Jag vill tacka publiken som lojalt har följt oss hela säsongen och gjort det extra (heja!) roligt att spela. Nu önskar jag bara att damerna vinner nästa kamp och därmed säkrar avencemang till division 2! Kämpa på tjejer!

2 kommentarer:

uffe tyrold sa...

Hej ! Konstigt nog har jag inte hittat din blogg förens nu:(
Texas är tillbaka i Tyrold efter att inte ha rört en boll på dryga två år.Kalle Ström har bara tränat två gånger så det blir inget matchande i år. Vi får se till nästa säsong....
Fortsätt att skriva så hörs vi mer nästa säsong !!

/Uffe Tyrold

pelle sa...

Ja, men bättre sent än aldrig! Ska bli kul att se vad Tyrold kan matcha för lag nästa år då. Såg stundtals riktigt bra ut redan i år.

På återseende då!