söndag 29 mars 2009

Svårt läge efter en svag "första halvlek"

Nej, det gick verkligen inte vår väg idag. Kärra kommer med en oerhörd tyngd och de är ruskigt samspelta. Efter 14-16 i halvlek rinner siffrorna iväg i slutet av andra till en torsk med sju bollar. Har inte slutresultatet i skallen men det är någonstans runt 28-35 plus minus nån boll.

Vi inleder riktigt bra offensivt och utnyttjar att Kärra inte är så snabba hem. Smike storspelar i kassen och framåt smäller det bra. Samtidigt känner jag att Kärra får för bra lägen för att vi i längden ska kunna hålla dem tillbaka. De börjar sakta men säkert bita sig fast och sedan ta in boll för boll. Det blir slutligen 8-8 och vid 10 lika tar de ledningen för första gången i matchen. Vi byter lite mål men det är de som har kommandot. Som jag skrev har Kärra ledningen med två efter första.

I andra gör Kärra ett ryck till en fem-målsledning. Det känns inte bra, men en stark period bakåt och med bra kontringar får vi 22 lika en bit in i andra. MEN, en tveksam utvisning på Gee i det läget gör att de tar över taktpinnen igen och sedan blir det dessvärre aldrig match.

Intrycket är att Kärra är ett mer samspelt lag än oss idag, och de är bättre på att utnyttja det de är bra på. Samarbetet Goude och "Greta" dvs., M9 och M6 är otäckt likt det som Fahlgren och Fritzon har i Sävehof. Deras V9, som jag inte har namnet på men som är duktigt lik en krallig Håkan Hellström, tar för sig i både första och andra halvlek med starka genombrott.

Positivt är att vi får bort deras kanter relativt bra ändå. Deras mål kommer främst på returer eller i spel 6 mot 5. Vi jobbar rätt konsekvent med den idé vi har bakåt men vi låter dem komma för nära. Kom fram till att ett mål gjordes från skott utanför streckade - och det är när deras H6 Konradsson får komma in i banan och vända tillbaka ett skott - utöver det är alla mål gjorda infrån niometerslinjen. Av den anledningen får vi för lite målvaktsräddningat och för lite kontringar. Våra avslut blir stressade och vi tappar mycket boll i uppspelsfaser. För mycket gick snett med andra ord.

Ett är dock säkert: Kärra är inte sju bollar bättre än oss! Det ska vi banne mig bevisa när vi möter dem borta på lördag. Får vi en bra start och vågar spela ut kan vi dessutom göra dem knäsvaga, och då finns chansen där. Vi måste tro på det här gubbs!

HEJA IFK!

Inga kommentarer: