lördag 14 mars 2009

Spöken

- Vad hände, hur kunde vi förlora mot dem? frågar sig Simon i omklädningsrummet efter matchen.

Ja, vad hände egentligen? I bastun läggs analyserna fram och jag fastnar för ett ord: spöken. Markus Berg är ett spöke för oss den här matchen liksom han tydligen har varit i flera matcher tidigare. Tobbe Olsson var ett spöke hemma mot Eskil och Breiding är ett annat spöke för IFK. Ständigt dessa spöken.

Före matchen står Kenta upp och säger att deras målvakt är den mest reaktionssnabba målvakten han någonsin sett. Håll i skotten, titta på målvakten och lägg in bollen. Men tydligen måste han ha kört "dialektfinten" eftersom han tvingas att ta en time out efter en dryg kvart i första halvlek för att säga samma ord igen. Då har vi tokdragit skott efter skott rätt på en reaktionssnabb målvakt. Repetition är all kunskaps moder sa de gamla grekerna, man undrar hur många gånger vi måste höra något för att lära i så fall. För även om vi gjorde det bättre i andra halvlek, fortsatte vi att galldra mot en reaktionssnabb målvakt och vi tillät honom att bli ett spöke för oss ännu en gång.

Dessvärre säger det betydligt mer om oss än vad det gör om Markus Berg. Han gör det han ska, men om vi gör det vi ska, ska han ha en räddningsprocent på 5 %. Nu har han säkert 65% istället. Och medan vi slåss mot spöken har Skånela knappat in match för match och kvalplatsen är nu i allvarlig fara. Samtidigt kan man nästan önska att SIF slår Djurgaaauuurrn på söndag, dels för att man aldrig vill att blåränderna ska vinna, men framförallt får vi en chans att visa att vi förtjänar att kvala oss upp. Mig veterligen har vi inga spöken i Skånela att tampas med. Det ger oss chansen att besegera IFK:s största spöke: nämligen vårt eget. Vi måste sluta tänka och börja lira igen. Precis så som vi gjorde det innan jul. Jag tror bestämt att vi kan slå Skånela borta om vi bara går in och gör jobbet. Inga jävla tankar, ingen jävla ånger utan bara gött handbollslir. Då slår vi alla i den här serien och då finns det inga spöken. Det är dags att våga titta under sängen nu grabbar och bara blåsa på!

Inga kommentarer: