måndag 16 mars 2009

Hundra pross!!

Trots att vi genomförde en urusel match mot Silwing i fredags fick vi lira fotboll ikväll eftersom "vi" säkrade kvalet i och med Skånelas förlust igår. Ja, situationstecknen får stå där eftersom Dif vann lite åt oss, men samtidigt har vi vunnit tillräckligt under serien för att faktiskt vara där vi är.

Nåväl, åter till fotbollen. Twisten är nämligen att det här var den SISTA fotbollen för säsongen! Ja, ni läste rätt. För att inte riskera onödiga skador (finns det nödvändiga?) drar vi in fotbollen oavsett om vi vinner mot Skånela på söndag eller ej. Motiveringen var att nån dum och småtjock målvakt tydligen skadat sig på en fotbollsuppvärmning en tid innan jul.

Ni förstår ju att det blev en hel del prestige inför den här kampen. Reglerna är ju enkla. Yngst mot äldst där den yngste i respektive lag står som målis. I övrigt är det inte mycket mer regler. De yngre fick ett riktigt bra lag idag då Hampus och Emil räknades till de yngre. Hos oss fick storebror Asp ställa sig i kassen som yngst i vårt lag. Det blev en oerhört tät drabbning där vi äldre fick en 1-0 ledning lite innan halvvägs in i kampen. Förvånandsvärt mycket spel skedde på fötterna istället för långbollar. Några minuter efter ledningsmålet får de yngre en ypperlig chans att kvittera där de är två mot målvakt. Men som så ofta är fallet med "junisar" blir det en pass för mycket och avslutet går i gaveln efter att de spelat sig ur vinkel. Närmare än så kom de aldrig och i slutsekunderna kunde 2-0 resolut slås in och saken är klar! Det innebär att de äldre vunnit samtliga fotbollsuppvärmningar, något som får betecknas som årets bedrift inom svensk idrott. Skulle inte bli förvånad om det blir Jerringpriset OCH Bragdguldet för oss äldre!

7 kommentarer:

Anonym sa...

NEJ! en lika! de var när vi ville vinna och ni hade alla över 89..

pelle sa...

Hmm, var jag med då? Det känns dock bekant.. Men jag tror att jag bara varit med om vinster som deltagare iaf. Vi får väl se vad bragdjuryn och svenska folket säger. tycker ändå att vi ska ha nåt av priserna.

Anonym sa...

ville vinna?????????? vill man inte alltid vinna????????? inte konstigt att det inte fylls på med lika bra juniorer i klubben längre................

Anonym sa...

aa fan det är sant, dem idag är bra för dem spela bra fotbollsuppvärmingar, vi juniorer måste också börja med de så är vi nog nya elit spelare. 100% det är rätt de...
Håller med Pelle, klart ni ska ha beröm, ni hart vart grymma:)

pelle sa...

Översatt till lite mer godtagbar svenska blir den senaste kommentaren: Ja, fan det är sant. De idag är bra för att de spelade bra på fotbollsuppvärmningarna. Vi juniorer måste också börja med det; då blir vi nog också nya elitspelare. 100% Det är rätt det... Håller med Pelle, klart att ni ska ha beröm - ni har varit grymma :)

Jag vill inte på något sätt klanka ner eller avskräcka någon från att skicka in kommentarer - det här lär vara sista gången jag kommenterar språket på en kommentar. Felaktigt användande av de/dem är dock lite som grus i tänderna för mig, likaså särskrivningar. Är dock hemskt glad för att någon äntligen håller med mig! Ironiskt eller inte..

Anonym sa...

Inga nya inlägg om dina fantastiska kryssräddningar med högerfoten Pelle?? Trodde det var det första jag skulle få se när jag kikade in idag! ;)

pelle sa...

Jag är ju inte gärna den som framhäver mig själv! hihi Men det var en världsklassräddning!