fredag 6 mars 2009

Inför DIF HF

Just hemkommen från en personalresa är jag lite seg i bollen, men jag tog mig ner till fredagsträningen idag för att känna av stämningen. Måste säga att jag gick därifrån med en bra känsla i kroppen. Det var bra fokus och enligt uppgift var gårdagens träning också riktigt bra. Inför möten mot lag som Eskil och DIF måste man höja sig två snäpp och så tycks ha skett.

I veckan har vi tränat på det vi behöver vara bra på och det känns som att vi ska vara förberedda. Utöver det kommer det självklart att handla om att ta kampen. I senaste matchen mot Hofet tyckte jag att Rille Söderberg vaknade till och spelade bra i andra halvlek och idag såg han het ut. Tommy och Germe hade också mycket spel i sig och förhoppningsvis kan vi komma till bättre på högersidan imorn - vi kommer behöva det om vi ska ta två pinnar mot DIF(förutsatt att bollen letar sig dit förstås..).

På tal om den senare så avslutades träningen med en strafftävling. Var och en inblandad fick lägga 50 bagis och vinnaren får allt. Med den ofantliga summan av 300 av rikets daler i insats ställde de sex kombatanterna sig vid straffpunkten. Efter X:ningar av målvakter, stolpskott och även skott som helt missade mål, stod två gubbar kvar i en final: Axel och Germe. Förvånande kanske vissa tycker men Axel har en arm som är så svårläst att han själv inte vet var han skjuter, och Germe har trots allt lagt straffar i spanska andraligan. Det var den rutinen som senare fällde avgörandet då Axel straffade ut sig själv. Germe exploderade av glädje och menade att han inte varit så glad sedan -99. (Då fick han sin första bmx) Om det här innebär att han lägger straffarna imorgon låter jag vara osagt - troligen får Asp förtroendet som försteskytt - men det visar att vi har goda alternativ att ta till.

Efter träningen kunde vi också se en väldigt nöjd Stefan relaxa och njuta av segern.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat pojkar. Helt rättt att låta tränaren få vinna för en gångs skull, det är inte ofta han får vinna sådana tävlingar.

Anonym sa...

Det är inte ofta någon vågar ställa upp ;). Måste för övrigt skaffa en sån tröja...