lördag 10 januari 2009

Rapport från norr del 1

Det har varit klart nervöst här hemma i soffan i väntan på besked från grabbarna i norr, och för att lindra oron spontanköpte jag ett PS3 som jag ska försöka få igång. Det har sett bättre ut på träningarna i veckan än tidigare men som ni vet har resultaten i träningsmatcherna varit under all kritik. En liten vändning kunde ändå skönjas mot Mantorp och förhoppningen var ju att den skulle ge samma effekt som innan höstsässen drog igång. Och så för en stund sedan ringde Germe och gav beskedet: Storseger med 16-37 efter att ha lett med 5-20 i halvlek!

Nästan 40 mål men ändå var det enligt Germe försvaret som garanterade segern idag. Mittlåset var stängt genom hela matchen men alla sex försvarare bidrog till att hålla nuffrorna nere. Det var till och med så att man kunde varva treor. Asp och Svensson inledde, men även Gee fick tid där samt att Simon och Tobbe fick chansen tillsammans; alla får beröm för sitt försvarsspel. När de sedan lyckades passera försvaret skötte Emil Persson burväktandet galant med ett flertal frilägesräddningar. Kroken hade inte mycket till skytte sist jag såg dem och tydligen var det ingen skillnad den här gången heller.

Framåt gjorde samtliga spelare mål vilket visar på en fin bredd. Eftersom det flöt på fick alla spelare både spela och vila vilket gör att vi inte har ett särskilt tröttkört gäng som ska möta Sikeå imorn. Micke Ringberger kommer att meddela spelarnas respektive målskörd lite senare på hemsidan, men enligt uppgift är målen rätt jämnt fördelade. En uppdaterad skytteliga finns även att beskåda på Sikeås hemsida där Andreas Asp leder i överlägsen stil. Lägger en länk i slutet av inlägget till den.

Kroken verkade inte ha vaknat på rätt sida inför den här kampen och var bra mycket blekare än när de besökte Sporthallen. Märkligt nog verkade de, enligt uppgift, nästan ha underskattat oss. Sedan försökte de inte göra mycket för att ändra på matchbilden. "Vi trodde ju att de skulle komma ut på två-punkt eller nåt i andra, men de höll fast vid 6-0 hela matchen och bytte dåligt." (Germe)

Så mycket roligare att IFK bjuder upp till dans då på bortaplan. Efter ett samtal med Dalin fick jag höra att han än en gång frälst svensk handboll med en knorr som skulle få Thorsson att brista ut i en serenad. "Kommer på kontring på höger sex, får bollen av Simon och knorrar dit den bara. Inte mer än så!" hälsade den blygsamme konstnären. Vad gjorde han då på H6 frågade jag. "Nej, de behövde väl toppa den positionen sista fem." Så där hör du Rille: det är bäst att du håller igång träningen för nu har Dalin börjat kontra också!

Precis i stund käkar grabbarna och sedan blir det en tvåtimmars bussresa tillbaka till Skellefteå. Imorgon blir det samma procedur men resan går då mot Robertsfors och motståndet är Sikeå. De har sett vassare ut mot slutet och har haft möjlighet att träna ihop sig nu under uppehållet. Men efter en sådan insats mot Kroken känns det tryggare, och det känns som att IFK är på gång igen.

Fortsätt åka nu boys!

Länk: Skytteliga div 1 Norra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja du House. Bäst att komma igång och det är snarast. Förhoppningsvis är det bara att kliva på nu på tisdag så man har chans att bli uttagen till nästa hemmamatch. Konkurrensen hårdnar på H6 och nu med Dalin är vi ju fyra pers där.