söndag 18 januari 2009

On any given friday..

Det är aldrig roligt att förlora, och kanske att det är än värre när det hör till ovanligheterna. Vi har vant oss vid att vinna, även när vi spelar dåligt. Igår mötte vi dock ett krigande Switte som fick matchen precis dit de ville ha den. Och visst: Man skulle kunna stirra sig blind på de 11 ramträffar vi har första kvarten, eller det faktum att Andreas inte gör trettielva mål som vanligt. Men det är bakåt vi förlorar matchen. Treorna kommer inte alls rätt vilket skapar problem för både zon 2 och zon 1. Pelle Danielsson fick 6-7 lägen i första halvlek när ordern var att han inte skulle få röra bollen. Deras duktige m6 regerade i första och var bra genom hela matchen. Han visade även på krigarmentalitet när han körde vidare med kramp i andra halvlek. Det fattades dock inte hjärta i IFK och det är sånär att vi får med oss en poäng på slutet. Domarna slänger åt oss lite utvisningar och vi har faktiskt bollen med sju sekunder kvar. Dock blir vi upplåsta och det är inte direkt nära att Tobbe sätter frikastet efter att tiden gått ut.

Bra i vårt lag igår var Tommy Dee som hängde åtta och var en pådrivare. Hampa kom också upp i åtta mål vilket är mer än godkänt offensivt sett. Sedan får Andreas Asp tre svalor för flest ramträffar, där favoriten är den då han drar en stolpe stolpe ut i första. Grattis!

Och grattis Switte! Tror dock inte att ni ska vara så säkra på att vi lirar i samma serie nästa år. Som sagt är vi inte så långt ifrån seger den här matchen och det trots att vi är helt värde bakåt. Inför matchen mot Lidingö gäller det att vi stänger till där. Sedan skulle det nog inte skada om vi skjuter lite mer innanför ramen i inledningen av matchen.

Avslutningsvis vill jag tacka mig själv och den övriga publiken för bra stämning och tryck på läktaren. Över 650 pers, vilket är en av de bästa noteringarna för den här säsongen. Kul med allsång i pausen! Den dängan tycker jag man kan köra lite då och då under själva matchen också för att skapa stämning. Övervägde att köra igång en "Sassa brassa mandelmassa" i slutet men det var svårt att sjunga samtidigt som man tuggade på naglarna.

IFK HEJA!

Inga kommentarer: