måndag 25 maj 2009

Nya skäl att älska måndagar...

Mmm, korta intervaller! Sitter i soffan och eftersvettas och riktigt längtar till morgondagens benböj och frivändningar. Det var några borta idag men vi var trots det 13-14 stycken som körde på. En dryg uppvärmning där handlederna får duktigt med stryk. Svårt också när man är så mycket starkare i höger handled och man får kompensera hela tiden för att inte tippa över.

Därefter följde benböj på balansplattor, bomhävningar, hopp och skutt samt nån livsfarlig övning på plint. Måste ge cred till fysansvariga för att det är varierade och roliga - om än ibland jävligt svåra - övningar på fysen. Det är aldrig direkt tråkigt även om det är jobbigt. Har hittat en bra parhäst i Persson också så när det blir alltför jobbigt kan vi slänga in lite nödvändig stretching...

Efter följde de ökända korta intervallerna om fyra minuter. Första gick i ett frejdigt tempo men redan efter 40 meter på andra intervallen var benen mos. På tredje fick jag för mig att jag skulle gå upp och dra men efter lite väl mycket stretching under passets första del, fick jag ge upp ledningen mot slutet. Fjärde kom som ett överfall och femte gick på rent vres. Sen följde mer stretching men nu tillsammans med hela gruppen. Hampus vann stretchingen klart och var ständigt ett par muskelsträckningar före oss andra.

Nu laddar vi inför imorn gubbs!

Just ja! Halva tanken med bloggen var ju att komma med lite insiderprylar från laget men som vanligt är jag ju fem dagar efter här på bloggen. Vill i alla fall passa på att officiellt gratulera Asp d.ä. till kontraktet med IFK Skövde kommande säsong. Tror det är helt rätt förening att hamna i och jag tycker det ska bli grymt kul att följa dig i Elitserien.

Skövde förlorade visserligen Stadskampen mot Lidköping och är ju som stad lite sämre då. Men handbollen är väl några snäpp vassare sägs det. Kuriosa är att förre landslagsspelaren Andreas Larssons storebror Niklas Larsson var kapten för Skövdes lag (i Stadskampen alltså). Han är mest känd för att ha varit Izor i Gladiatorerna men spelade även handboll tidigare, bl.a. för HP Skövde 90 i div tre. Han tyckte säkert det var jätteroligt att lillebror blev 100 gånger bättre än han själv men som sagt fick han en viss upprättelse när han blev Skövdes ansikte utåt i den ärovärda Stadskampen.


Här är alltså Niklas "Izor" Larsson och jag tycker väl att en "lika som bär" med Asp inte är helt obefogad!? Hehe! Så om handbollskarriären inte går dit du vill Andreas kan du ju alltid bli gladiator!

Inga kommentarer: