tisdag 1 maj 2012

Försäsongen drar igång på torsdag

Kan det verkligen ha hänt tidigare att två lag från samma division 1-serie avancerar till Allsvenskan för att säsongen därpå avancera till Elitserien? Känns väl inte så troligt men kommentera gärna i sådana fall. Och jag tyckte väl att Skånela IF och VästeråsIrsta HF (då IVH Västerås HK) var två tuffa lag att möta i division 1 norra säsongen 2010/2012. Inte så konstigt nu med facit i hand...

***

Som någon kommenterade här på bloggen så ryktas det om att Thomas "Foppa" Forsberg lämnar IK Sävehof efter säsongen och flyttar hem till Stockholm och där spela för Ricoh HK.

***


Det ryktas även att RIK-spelaren Martin Hossman kommer gå till RP IF Linköping. Hossman spelar M6 och är även en tuff 3:a bakåt.


***

Bloggen hoppas snart kunna presentera tränarnas All Star Team för den gångna säsongen. Väntar på svar från ett lag och sen är det klart.

***

Efter att jag har All Star Team färdigt kommer ni även få "Årets" lista.

***

I söndags spelade Sikeå SK den tredje och avgörande matchen mot Enköpings HF i kampen om en plats i division 2. Norrlandsgänget drog det längsta strået och vann med 31-29. I Sikeå SK hittar vi två gamla spelare från IFK Nyköping, nämligen målvakten Milad Farshid och niometaren Johan Lennartsson. Grattis "Robban" till fortsatt spel i division 2!

***

Jag var nere och besökte elitserielaget Linköpings HC i förra veckan och snackade då en del med deras vice klubbdirektör Anders Mäki. Att klubben har 100 anställda säger ju en del om hur stort och brett de kan jobba där. Och att det var 300 av deras sponsorer på plats på sponsorträffen säger en del om intresset. Ett riktigt trevligt besök och man önskade att handbollen kunde vara så stor som hockeyn är här i landet lagom. Jag fastnade annars för en marknadsundersökning som de visade som är gjord av Sponsor Insight under 2011 om intresset för de populäraste ligorna i Sverige:

Elitserien Ishockey, 45% (18% ganska intresserad, 27% mycket intresserad) 
Allsvenskan Fotboll, 36% (17% ganska intresserad, 19% mycket intresserad)
Hockeyallsvenskan, 23% (17% ganska intresserad, 12% mycket intresserad)
Superettan Fotboll, 20% (14% ganska intresserad, 6% mycket intresserad)
Elitserien Handboll herrar, 18% (12% ganska intresserad, 6% mycket intresserad)
Damallsvenskan Fotboll, 16% (12 ganska intresserad, 4% mycket intresserad)

18% av befolkningen säger sig alltså vara ganska eller mycket intresserad av Elitserien i handboll. Mätningen gjordes av svenskar över 15 år och med ett statistiskt säkerställt urval, som det stod i undersökningen.

Skulle vara kul om vår högsta serie var lite mer intressant än så. Va fan, vi hade ett av världens bästa landslag under nästan ett decennium (90-talet) och nu senast ett hemma-VM där "alla" snackade handboll på stan om hur roligt det var att kolla på handboll, till och med de som man inte ens trodde kollade på idrott.  Handboll är en riktigt bra tv-sport och detta måste man förädla på något sätt - frågan är bara hur?

***

På torsdag startar den kollektiva försäsongsträningen för grabbarna! Äntligen är det dags!

5 kommentarer:

Jonathan sa...

Att Forsberg skulle gå till Ricoh känns ytterst tveksamt då han redan förlängt med Sävehof:

http://www.savehof.se/index.php/2012/02/foppa-och-peter-forlanger/

Söderberg sa...

Haha, bra där Jonathan. Då kan vi avfärda det ryktet. ;)

Luc sa...

Glöm inte att du mötte Irsta i samma serie. Minns inte nu men de var också med i toppen. Nära, nära allsvensk plats.

Söderberg sa...

Dumt att jag inte dem. Tänkte inte på det. De hade ju några pjäser då som är med ordentligt även nu (Daglund, Grönvalls och Morén).

Anonym sa...

1xbet korean | Sports Betting, Odds and Tips
1xbet korean. Welcome 바카라사이트 to 1xbet 1xbet korean. Best bet of all time. Live Casino games, Bet on Live Games, Live Streams kadangpintar and more. Get Free Bets for